Mobil videofon: az Ericsson az élenjáró

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. augusztus 31. 20:49
Mások még csak álmodnak róla, míg az ausztrálok már régóta mobil videofonokat csúsztatnak a zsebükbe reggelente, munkába induláskor.
Az Ericsson Australia vállalatvezetője, David Mason bejelentése szerint a CDMA szolgáltatásokat 2002 második felében indítják be, 18 hónappal hamarabb, mint az USA-ban.

Az Ericsson Australia a héten tartotta az első nyilvános bemutatót Sydneyben. A premieren élő videokonferenciát folytattak mozgó autóban ülő emberek. Az új GPRS szabványt használó G3 mobiltelefonok elérhetik a 115 Kbs adatkapcsolati sebességet is.

Az új szabványt támogató készülékeket először a mentőalakulatok, a tűzoltók, a rendőrség és persze a leggazdagabbak kapják, vásárolhatják meg - írta a ZDNet. Az új telefonokkal lehetőség nyílik a távgyógyításra, a katasztrófa helyszínére tartó alakulatok pedig időben felkészülhetnek a mentésre, a baleset körülményeinek megtekintésével.

Az egyszerű felhasználók internetes "televíziós" műsorokat nézhetnek, MP3 zenéket hallgathatnak és más multimédiás alkalmazásokat futtathatnak a telefonálás mellett.

A G3 szabvány lehetőségei korlátlanok. Egészen a biztonsági megfigyeléstől a különféle helyi szolgáltatások igénybevételéig mindenre használhatjuk. A készülék képernyőjén megjelenő térkép megmutatja, hogy hol tartózkodunk, megtudhatjuk, hogy hol a legközelebbi étterem, áruház stb.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50