Fogod nézni a Microsoft TV-t?

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. szeptember 6. 12:29
A szoftveróriás a Whistlerbe (a Windows ME-t követő operációs rendszer) beépíti a digitális set-top boxokba készített szoftverét, a Microsoft TV-t.
A set-top boxok veszik, dekódolják a digitális tv-adásokat, és különböző interaktív funkciókra is képesek. A Whistler a tervek szerint a jövő év második felében jelenik meg, de a program próbaváltozatát már pénteken bemutatják az International Broadcasting Convention alkalmából Amszterdamban.

"A set-top boxok egyre inkább a PC-kre hasonlítanak" - mondta Ed Graczyk, a Microsoft TV Platform csoportjának igazgatója. Egy létező televíziós szoftver integrálása az operációs rendszerbe a Microsoft legújabb próbálkozása, hogy egy olyan területen legyen vezető szerepben, ahol jócskán lemaradt az olyan cégek mögött, mint pl. az Open TV.

A műsorsugárzóknak szükségük van a kifinomult szoftverekre. Ezek segítenek, hogy olyan interaktív szolgáltatásokat nyújthassanak a nézőknek, melyek nagy hasznot hajtanak. Ha a Microsoft beépíti ezt a Whistlerbe, akkor hatalmas lökést ad a már most is gyorsan növekvő piacnak.

A Microsoft azt szeretné, ha a Whistler a házi intelligens otthonok központja lenne, és a felhasználók a PC-jükön vezérelhetnének mindent, a digitális tv-től a fűtésen át a világításig.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55