Átfogó és biztonságos fájlkezelés a Novell frissülő portfóliójával

forrás: Prím Online, 2014. november 7. 14:33

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Storage Manager 4.0 és a Novell File Reporter 2.5. A megoldások a Novell Filr mobil fájlmegosztó eszközzel kiegészülve átfogó és biztonságos, személyazonosság-alapú fájlkezelést tesznek lehetővé a vállalatokon belül, és javítják az adattároló rendszerek hatékonyságát. Az új termékek többek között a fájlok és metaadatok másolási lehetőségeiben, az SQL rendszerek támogatásában és a jelentések készítésében tartalmaznak újdonságokat.

A fájlmegosztás és csoportmunka alapvető eleme a vállalati munkavégzésnek. Az infomunkások 97 százaléka kommunikál és működik együtt napi szinten a szervezet többi alkalmazottjával a Forrester egy friss jelentése szerint. 76 százalékuknál a napi munka részét képezi az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, 64 százalékuk pedig beszállítókkal és partnerekkel is rendszeresen kommunikál. Azonban biztonsági kockázatok merülhetnek fel ezen tevékenységek során, ha nem teszik meg a megfelelő óvintézkedéseket, mielőtt bizalmas dokumentumokat osztanának meg egymással az interneten keresztül.


A Novell nemrégiben frissült mobil fájlmegosztó megoldása, a Filr biztonságossá teszi ezt a folyamatot, mivel a meglévő jogosultságokat és hozzáféréseket használva, megfelelő védelem mellett teszi elérhetővé a vállalati fájlokat bármilyen eszközről. Így az alkalmazottak bármikor, bárhonnan egyszerűen elérik a munkájukhoz szükséges dokumentumokat, a biztonsági és megfelelőségi előírások betartása mellett.


A portfólió egyik, most megújult tagja, a Novell Storage Manager az adattárolási erőforrások felügyeletében segíti a vállalatokat. A céges címtárakkal integrálható megoldás rugalmasan alakítható szabályok szerint, automatikusan kezeli és kiosztja az erőforrásokat, ezáltal segíti a megfelelőségi előírások betartását és a kézi adminisztráció csökkentését. Az új kiadás támogatja a Microsoft SQL Server legújabb verzióit, és egy beépített eszközzel segíti a házirendek és egyéb tartalmak migrálását a régi SQLite adatbázisokról az új változatokra. Emellett előzetesen beállított házirendek nélkül is lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az adatokat a jogosultságokkal és egyéb metaadatokkal együtt másolják át a hálózaton belül.


A paletta másik frissülő eleme, a File Reporter pedig arról nyújt átfogó képet a vállalatok számára, hogy egy adott könyvtárhoz ki férhet hozzá, illetve egy adott alkalmazott milyen jogokkal rendelkezik. Az új változat a standard riporttípusok mellett most már egyedi jelentések készítését is lehetővé teszi, és dedikált Report Designer eszközt is magában foglal az eredmények bemutatásához.

A Novell Novell Storage Manager 4.0 és a Novell File Reporter 2.5. már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra:
https://www.novell.com/products/storage-manager/
https://www.novell.com/products/file-reporter/

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14