Gates szerint az angol a net nyelve marad

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 12. 22:15
Az angol marad a www nyelve, annak ellenére, hogy egyre többen interneteznek Ázsiában - nyilatkozta kedden a Microsoft elnöke, Bill Gates.
Gates azt az állítást kommentálta, mely szerint Kína tíz éven belül a legtöbb internetezővel rendelkezik majd az egész világon. A Microsoft elnöke szerint a hagyományos billentyűzetek behatárolják az ázsiai nyelvek terjeszkedési lehetőségeit, ezért nem valószínű, hogy túlzottan elterjednének. Igazi áttörésre majd a hangfelismerő rendszerek alkalmazásával kerülhet sor. "A japán és a kínai akkor hozhatnak igazi áttörést, ha jobb hangfelismerő programok állnak majd a rendelkezésünkre." - mondta.

A hangfelismerés technológiája fejlődik, de a pontos számítógépes fordítógépekre még évtizedeket kell várnunk. "A gépi fordítók elterjedéséig az angol valószínűleg az internet nyelve marad. Mára felismertük a tényt, hogy ez a technológia hatalmas áttörést hoz a világ számára. Új munkahelyek születnek, nő a termelékenység, a kreativitás, és az innováció fantasztikus méreteket ölt majd."

"Az emberek azt kérdezik, hogy innen még hová mehetünk feljebb? Már elértük a csúcsot, a határt, nem? Nos, a válaszom, ahogy azt jól gondolják: egyáltalán nem" - nyilatkozta Gates.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14