Viasat3: októbertől új magyar nyelvű televíziós csatorna

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 13. 08:06
Októbertől Viasat3 néven új magyar nyelvű, 24 órás műholdas adást sugároz a Viasat Broadcasting (VB) televíziós műsorsugárzó részleg.
Pártos Ferenc, a Viasat3 vezérigazgatója kedden az MTI-nek elmondta, hogy a műsor a Sirius műholdon keresztül kódoltan érkezik Londonból Magyarországra, így az érdeklődők az adást a kábeltelevíziókon keresztül foghatják az októberi sugárzás kezdetétől.

A Viasat Broadcasting, a svéd Modern Times Group (MTG) Rt. médiacsoport televíziós műsorsugárzó részlege – augusztusban szerzett többségi tulajdont a Budapesten sugárzó Alfa Tv-ben, s ennek adását sugározza Viasat3 néven.

Az új televíziós csatorna nem tör vezető szerepre - jelezte a vezérigazgató -, és nem akar ellenfele lenni a már működő két kereskedelmi televíziónak.

- Ugyanakkor úgy véljük, hogy létezik egy középgenerációs csoport, melynek képviselőit jelenleg egyetlen kereskedelmi tévécsatorna sem tudja teljes mértékben kiszolgálni. Mi ezekre építünk, és a tanult embereknek valódi értelmiségi műsorokat szeretnénk készíteni, de a színvonalas szórakoztatásról sem mondunk le - közölte Pártos Ferenc.

A műsorokat Magyarországon készítik majd, azokat átküldik Londonba, és onnan műholdról érkezik vissza. Pártos Ferenc utalt arra, hogy a 24 órás műsor magyar nyelvű műsor lesz, és amikor országos sugárzásra térnek át, akkor saját hírműsorokat is készítenek majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55