Veszélyben az orosz GSM-piac?

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 13. 10:07
A Vimpel-Communications, Oroszország egyik vezető mobilszolgáltatója bejelentette, hogy egyik leányvállalata, a KB Impuls levelet kapott az orosz távközlési minisztériumhoz tartozó távközlési felügyelettől, amely arra kötelezné, hogy november elsejével a 900 MHz-es sávban mondjon le 30 csatornáról. Ezeket a csatornákat a vállalat a moszkvai és Moszkva környéki kétsávos GSM-szolgáltatás működtetésére kapta korábban.
A levél nem említi a további 15 900 MHz-es, illetve a 100 darab 1800-as sávba eső csatornákat, sem a Digital AMPS frekvenciákat, vagy az egyéb régiókra vonatkozó engedélyeket.

A VimpelCom meggyőződése szerint a levél tartalma nincs összhangban az orosz törvényekkel, és szándékukban áll ellene szegülni a csatornák igazságtalan újraelosztásának. A VimpelCom a “Bee Line” brand name alatt számos szolgáltatást üzemeltet Oroszországban, a piac vezető szereplője, a birtokukban lévő engedélyek a lakosság 70 százalékának elérését teszik lehetővé. A VimpelCom volt az első orosz vállalkozás, amely a New Yorki tőzsdére lépett.

A sajtónyilatkozat hivatkozik a cég belső szabályozására, a tavalyi eredménykimutatás bizonyos klauzuláira, illetve amerikai tőzsdei és kereskedelmi szabályozási rendelkezésekre, felhíva a figyelmet, hogy Oroszországban a bizonytalan politikai, szociális és gazdasági környezet, az előre láthatatlan események, a szabad verseny esetleges akadályozása komoly rizikófaktort jelentenek, és hátrányosan érinthetik a cég jövőjét és eredményességét – írta a PRNewswire.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14