Mobiltelefonos oktatás Dániában

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 18. 08:13
A dániai Mors szigeten, Erslov kicsiny iskolájának diákjai tankönyvek és füzetek helyett ezentúl mobiltelefonok segítségével - is - gyakorolhatják az írást és az olvasást.
A Jyllands-Posten című lap jelentése szerint Anna-Stina Billund tanítónő mintaprojektet dolgozott ki, amelynek segítségével a Dániában is széles körben elterjedt maroktelefonok felhasználhatók az olvasásban-írásban gyenge 7., 10. osztályos tanulók érdekében. Ezek szerint az órák kezdetén a "minden mobilt kikapcsolni" helyett a "minden mobilt bekapcsolni" felhívást intézik a tanítók diákjaikhoz.

A Tele Danmark a telefonos oktatásban részt vevő minden tanulónak és 13 tanítónak egy-egy mobiltelefont ajándékozott azzal, hogy azokat valamennyi tantárgy óráin használják. Az anyanyelvi órákon a tanulók elsősorban helyesen leírt SMS-üzeneteket olvasgatnak. Biológiaórákon maroktelefonjukon a szabadban végzett kísérleteikről számolnak be tanítóiknak.

"Ezek a tanulók soha nem írtak még annyit, mint most a maroktelefonjukon teszik" - számolt be első tapasztalatairól Billund tanítónő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50