Orosz politikusok a GSM engedélyek visszavonása ellen

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 28. 09:34
Orosz kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt amellett foglaltak állást, hogy a két GSM szolgáltatónak joga van azokhoz a csatornákhoz, amelyeknek engedélyeit a Távközlési Minisztérium korábban visszavonta.
Az alsóházi képviselőknek jelenleg nem áll módjában a vitába direkt módon részt venni, de a Duma távközlési albizottsága egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az egész ügy egy félreértésen alapult. Az engedély-visszavonás, amit később Leonid Reiman távközlési miniszter felfüggesztett, nagy botrányt okozott, a lapok a külföldi tőke bizalomvesztéséről cikkeztek, és megemlítették, hogy valószínűleg egy harmadik GSM szolgáltató részére próbál így, megkésve helyet biztosítani a minisztérium.

A Reuters szerint a felszólaló képviselők egyhangúlag amellett foglaltak állást, hogy az MTS-nek és a Vimpelcom-nak - mint kötelezettségeiket teljesítő szerződő feleknek - joga van a GSM csatornákhoz. Véleményük szerint a kormánynak nem eladott csatornák engedélyét kéne visszavonnia, hanem további engedélyeket kellene kiadnia.

Az eredeti elképzelés szerint a harmadik GSM szolgáltató a légi-forgalom és a honvédelem által használt bizonyos csatornákat kapott volna meg. Viszont magas rangú honvédelmi minisztériumi hivatalnokok nem látják további csatornák átadásának lehetőségét.

Más vélemények szerint a nemzeti vagyon elkótyavetyélése folyik Oroszországban, és a régebbi privatizációs megállapodások felülvizsgálatra szorulnak.

Kulcsszavak: mobilhálózat jog GSM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14