A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 4. 08:56
Az idén kiadásának 10. évfordulóját ünneplő Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach megjelent az interneten is. Az almanach internetes hozzáférése ingyenes, a cél az, hogy a honlap a gyorsan változó üzleti adatokat, kondíciókat naprakészen kövesse.
Az almanach az idén három kötetben jelent meg, az első a teljes hitelintézeti szektort, valamint a lízingcégeket és a biztosítótársaságokat, a második az áru- és az értéktőzsdét, illetve a hozzájuk kapcsolódó társaságokat, a harmadik kötet pedig a könyvvizsgáló cégeket, az adótanácsadó társaságokat és egyesületeiket, emellett a fontosabb pénzügyi, gazdasági kutatóintézeteket mutatja be, róluk közöl aktuális információkat - mondta a kiadvány főszerkesztője, Kerekes György, az almanachot bemutató budapesti, keddi sajtótájékoztatón.

Az internetes megjelenéshez szükséges szoftvereket a kiadó Tas Kft. az Ericsson Magyarország Kft. szakembereinek közreműködésével készítette el. A nagyközönség a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach honlapját a www.tas.hu címen érheti majd el.

Az almanach internetes hozzáférése ingyenes, a cél az, hogy a honlap a gyorsan változó üzleti adatokat, kondíciókat naprakészen kövesse. Az első ütemben a bankok jelennek majd meg teljes adatállománnyal, jelenleg az OTP Bank Rt. az egyedüli olyan hitelintézet, amely teljes körű információbázissal a Tas Kft. honlapján szerepel. A következő két héten belül azonban 35 magyarországi hitelintézet fontos információi szerepelnek majd az almanach honlapján, év végéig pedig követik őket a biztosító társaságok és a brókercégek is - közölték újságírókkal a szerkesztők.

Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára a sajtótájékoztató kapcsán újságíróknak elmondta: idén a magyarországi kereskedelmi bankok az első félévben sokkal jobb teljesítményt értek el mint tavaly. Várhatóan 50 százalékkal nagyobb lesz az adózatlan nyereségük az első hat hónapban, mint az elmúlt év hasonló időszakában volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36