Az Ericssoné az amerikai Envivio

forrás: Prím Online, 2015. október 19. 17:32

Az Ericsson bejelentette, hogy felvásárolja az amerikai Enviviot; a vállalat 4,10 dolláros részvényenkénti árat ajánlott, így a teljes ár 125 millió dollárt tesz ki. A felvásárlás megerősíti az Ericsson globális a TV és média innovátori pozícióját, a cég ügyfelei számára új technológiákat és hatékony, agilis videófeldolgozási módszereket tesz elérhetővé.

Az akvizíció megerősíti az Ericsson pozícióját a videotömörítés területén, ötvözve a cég vezető pozícióját a műsorszórás és kontribúció valamint a többképernyős telekom és kábel disztribúció szegmensekben. Az Envivio felhőcentrikus és szoftveralapú videotechnológiája fontos kiegészítése lesz az Ericsson széleskörűen alkalmazott média, feldolgozási, megjelenítési, műsorszórási és TV platformjainak.

Az Envivio globális vezető a szoftveralapú videokódolás területén, több mint 400 televíziós szolgáltató és tartalomtulajdonos ügyféllel világszerte. A vállalat 43 millió dollár bevételt ért el 2014-ben, központja a kaliforniai San Franciscóban található. A céget 2000-ben alapították, és 200 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A legnagyobb Envivio-ügyfelek a Comcast, Cox Communications, Liberty Global, Sky, Telstra és Time Warner Cable. Az Envivio korszerű szoftvermegoldásai fizetős TV és TV Anywhere alkalmazások körében végeznek szoftveralapú videókódolást/transzkódolást, feldolgozást, csomagolást és hirdetésbeillesztést. A vállalat felhőcentrikus szoftveres videófeldolgozási eljárása Intel-alapú környezetben érhetőek el.

A felvásárlás után a vállalat a Szegmenstámogatási megoldások üzletágon belül kerül nyilvántartásra.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15