A Sun 13 negyedéve veretlen

, 2000. október 13. 11:58
A Sun az IDC felmésére támaszkodva bejelentette, hogy a teljes piacra kiterjedő vezető szerepet szerzett a UNIX-piacon a bevétel és a leszállított gépek száma terén egyaránt, a második helyet szerezte meg a teljes szerverpiaci árbevétel alapján felállított rangsorban, azonban 34 százalékos árbevétel- és 56 százalékos forgalomnövekedéssel az öt listavezető cég közül a növekedést tekintve az első helyen áll.
Továbbra is páratlan lendületről téve tanúbizonyságot, a Sun Microsystems, Inc. újra megszerezte az aranyérmet - és tovább növelte előnyét a HP-hez és az IBM-hez képest - a UNIX- kiszolgálópiacon. Az International Data Corporation's (IDC) 2000. naptári év második negyedévi "Szerverfigyelő" című jelentése szerint a Sun két és félszer annyi UNIX-kiszolgálót szállított le, mint a HP és közel kétszer annyit, mint az IBM - a negyedév végére összesen 43 százalékos piaci részesedést ért el. Ezenfelül a Sun továbbra is megőrizte vezető helyét a UNIX-kiszolgálók összbevétele terén: 2632 millió dolláros bevétele 37 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

A Sun Enterprise™ és Netra™ kiszolgálók népszerűségének eredményeképpen a Sun immár a 13. egymást követő negyedévben őrizte meg első helyét az összesen leszállított UNIX-kiszolgálók mennyisége alapján felállított rangsorban. A jelentés kitér arra is, hogy a Sun továbbra is gyorsabb növekedést produkált, mint versenytársai, és növelte bevételeit ill. piaci részesedését a leszállított UNIX-kiszolgálók mennyisége terén valamennyi kategóriában - az alapszintű, a közép- és felsőkategóriás kiszolgálók piacán egyaránt.

Az öt vezető gyártó között a Suné a legnagyobb az előző év azonos negyedévéhez viszonyított növekedés (az 1999-es és a 2000-es naptári év 2. negyedévét összehasonlítva) az összesen leszállított berendezések száma terén. Mindennek tetejébe a cég az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva 34 százalékos növekedést produkált a teljes kiszolgálópiaci bevétel terén.

Kulcsszavak: Sun szerver +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38