Az Ericsson 1,35 milliárd dolláros pályázatot nyert

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. október 23. 16:46
A stockholmi székhelyű Ericsson telekommunikációs világcég 1,35 milliárd dolláros szerződést kötött a német MobilCommal, mely szerint az Ericsson a mobiltelefonos felhasználók internetre való csatlakozását lehetővé tévő felszerelést szállít a német cégnek.
Az Ericsson segít a hálózat befektetéseiben, pénzügyi rugalmasságot biztosítva ezzel a MobilComnak. Szeptemberben a MobilCom 7,2 milliárd dollárt fizetett egy németországi, UMTS-nek nevezett mobiltelefon licencért. Elemzők szerint az Ericsson és a MobilCom közötti megegyezés célja egy gyorsabb mobiltelefon-hálózat létrehozása Európában.

Az Ericsson fogja szállítani a szükséges felszerelést és a telefonokat, mondta a MobilCom vezérigazgatója, Gerhard Franz Schmid. A német társaság ezért 1,35 milliárd dollárt fog fizetni 2003-ban. Az Ericsson levonásokra számíthat abban az esetben, ha nem tudja időben szállítani a szükséges eszközöket.

"Olyan módon állapítottuk meg a határidőinket, hogy senki nem lesz képes hamarabb létrehozni a hálózatát" -mondta Schmid a CNetnek. "A büntetéseink olyan súlyosak, hogy ha nem kapjuk meg időre a szükséges eszközöket, nem fizetünk a leszállított eszközökért semmit."

A részben a France Telekom tulajdonában lévő MobilCom tervei szerint a hálózatnak működnie kell 2002 közepére. A társaság úgy gondolja, a felhasználók havi 71 dollárt fognak fizetni a telefonálásért és az egyéb szolgáltatásokért.

Az Ericsson szerint 21 szerződésből 16-ot megnyertek, amelyek egy gyorsabb mobiltelefon-hálózat kiépítését tűzték ki célul a közelmúltban. A svéd társaság év végi mérlege várhatóan negatív lesz, a mobiltelefon-gyártásban elszenvedett veszteségek miatt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50