Magyarországon is felmérik az internetes személyiségi jogokat

Zsigó József, 2000. október 25. 22:32
Az amerikai internetezők közel kétharmada tart attól, hogy szörfölés közben személyiségi jogaikat veszély fenyegeti - derül ki egy ma napvilágot látott felmérésből. A többek között a Microsoft, a Sony és az AOL által patronált kutatás második évében Magyarország is sorra kerül.
A University of California kutatói World Internet Project néven felmérést végeznek a az amerikai Nemzeti Tudományos Alap, az America Online, a Microsoft, a Walt Disney, a Sony és több más cég patronálásával az internet helyzetéről néhány országban. A szponzorok sem férhetnek azonban hozzá a felmérés adataihoz annak teljes lezárása előtt.

A projekt első évében az USA, Hongkong, Olaszország, Szingapúr, Japán, Svédország és Tajvan kerül a terítékre, a következő évben Kínát, Ausztráliát, Németországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Magyarországot, Finnországot, Oroszországot, Indiát és Brazíliát keresik fel a UCLA kutatói.

Az USA-ban végzett felmérésből kiderül, hogy az internetezők bizalmatlanok a web iránt. Több mint 64%-uk tart attól, hogy visszaélnek személyes adatukkal. Érdekes módon ez a szám magasabb a nem internetezőknél, eléri a 76%-ot. Kevésbé bizalmatlanok a már régóta szörfölők és a hetente legalább 14 órát internetezők. Teljes a bizalmatlanság az internetes hitelkártya-használatot illetően: mindössze 10%-uk nem fél a visszaéléstől – tudta meg a Reuters.

Kulcsszavak: Microsoft AOL Sony jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38