A Sun és az IBM is beszáll a vezetéknélküli eszközök piacára

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. október 31. 08:08
A Sun Microsystems új üzletágat alapított és 100 millió dollárt kíván a vezetéknélküli eszközök fejlesztésére. Hasonló lépés megtételére készül az IBM is.
Hétfőn várhatóan a Sun új szervert dob piacra a távközlési vállalatok számára jelentette ki Ann Wettersten, az üzletág vezetője. A cég jövőre 100 millió dollárt fektet be új vezetéknélküli technológiák kifejlesztésére. A Sun ezzel a lépésével a UNIX szervereinek népszerűségét használja ki. Az új üzletág, melyet júliusban alapítottak, saját szakembergárdával rendelkezik. A Sun nem az egyedüli cég, amely helyet kíván magának a telekommunikációs piacon. Az IBM is új szerver, szoftver és szolgáltatások piacra dobásán gondolkodik melyben partnerei a BT Cellnet, Telecom Italia, AVenir, UniXS.

Mindkét cég jelentős konkurenciára számíthat a Hewlett-Packard-tól, amely már egy éve kínál hasonló szolgáltatásokat. További probléma, hogy egyelőre nem tudni mennyire lesznek népszerűek az új szolgáltatások.

Egy jelentős különbség mutatkozik a Sun és az IBM tervei között. Míg a Sun hardvert, szoftvert és segítséget biztosít a szolgáltatás beindításához, addig az IBM megfelelő részlege ezt tálcán kínálja.

Kulcsszavak: Sun IBM +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36