A Qualcomm és a Samsung együttműködik a legújabb Snapdragon 835 mobilprocesszor gyártásában

forrás: Prím Online, 2016. november 19. 13:35

A Qualcomm Incorporated leányvállalata, a Qualcomm Technologies és a Samsung Electronics szorosabbra fűzte évtizedes múltra visszatekintő stratégiai együttműködését a félvezetőgyártás terén. 

A Qualcomm Technologies által fejlesztett legújabb Snapdragon prémium processzor, a Qualcomm Snapdragon 835 a Samsung 10 nanométeres (nm) FinFET feldolgozási technológiájának alkalmazásával készül majd.

 

A döntés, miszerint a következő generációs prémium processzorok gyártásában a Samsung legmodernebb feldolgozási technológiáját használják fel, alátámasztja, hogy a Qualcomm Technologies elkötelezetten törekszik vezető szerepének megőrzésére a mobil platformok területén. 

 

„Izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal folytassuk a mobiliparág vezető termékeinek fejlesztését” – nyilatkozta Keith Kressin, a Qualcomm Technologies termékmenedzser alelnöke. – „Az új, 10 nanométeres feldolgozási architektúra hatékonyabb energiafelhasználást és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé prémium szintű Snapdragon 835 processzorunk esetében. Emellett a termék számos új funkcióval lesz kiegészíthető, így tökéletesíthetjük a jövő mobileszközei által kínált felhasználói élményt.” 

 

A Samsung októberben jelentette be, hogy az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását. A korábbi, 14 nanométeres FinFET technológiával összehasonlítva a Samsung 10 nanométeres technológiájával akár 30 százalékos növekedés érhető el a helykihasználási hatékonyság területén, 27 százalékkal nagyobb teljesítmény, vagy akár 40 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználás mellett. A 10 nm FinFET technológia alkalmazásával a Snapdragon 835 processzorhoz kisebb méretű chip is elegendő lesz, így a hardvergyártók több hasznosítható hellyel gazdálkodhatnak új termékeik esetében, ami lehetővé teszi nagyobb akkumulátorok elhelyezését vagy vékonyabb termékek előállítását. A feldolgozási fejlesztések és a fejlettebb kialakítású chipek várhatóan jelentős javulást eredményeznek az akkumulátorok élettartamában.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk van szorosan együttműködni a Qualcomm Technologies vállalattal a 10 nanométeres FinFET technológiánkat használó Snapdragon 835 gyártásában” – jelentette ki Jong Shik Yoon, a Samsung Electronics Félvezetőgyártó üzletágának ügyvezető alelnöke. – „Ez az együttműködés fontos mérföldkő félvezetőgyártó üzletágunk számára, hiszen jelzi a bizalmat a Samsung vezető feldolgozási technológiája iránt.”

 

A Snapdragon 835 gyártása már folyamatban van, és várhatóan 2017 első felében jelenik meg a kereskedelmi forgalomba kerülő eszközökben. A Snapdragon 835 elődje a Snapdragon 820/21 processzor, amely 200-nál is több fejlesztett változattal rendelkezik. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15