Nincs többé lefedetlen terület az otthonokban

forrás: Prím Online, 2017. március 30. 13:33

Új, mobilról is irányítható Powerline Wireless Extendert dob piacra a tajvani Zyxel. Az eszköz az otthonok kritikus pontjaiba is eljuttatja a vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokat.

Nem kell többé választani a Wi-Fi és az Ethernet között

A Zyxel új PLA5236 eszköze hibrid megoldásként együttesen menedzseli a Wi-Fi és Ethernet kapcsolatokat. A mobilok és egyéb kütyük részére 802,11ac Wi-Fi hálózatot biztosít, két külső, állítható antennájával a csatlakozást a legtávolabbi pontokba is eljuttatja. Az eszköz alján lévő két Ethernet porthoz pedig a Blu-ray lejátszók, set top boxok, okostévék is egyszerűen csatlakoztathatóak.

 

Telepítés, csatlakozás, irányítás mobilalkalmazással

A hálózati eszközök beszerelése sokszor hosszadalmas folyamat. A Zyxel viszont olyan átfogó mobilapplikációs támogatást fejlesztett ki a PLA5236 részére, amellyel a felhasználók gyorsan és fennakadás nélkül telepíthetik eszközeiket. A Zyxel Easy Setup App animált manuális útmutató lépésenként vezet végig a telepítés során. A helyes SSID/jelszó három egyklikkes opcióval máris megtalálható, nem kell bonyolult, hosszú számkombinációkkal bajlódni. 

 

A telepítés után a Zyxel ONE Connect applikáció egyszerűsíti a hálózat irányítását: legyen szó akár időszakosan megadott vendég Wi-Fi hálózatról vagy szülői kontrollról, az app segítségével az összes csatlakoztatott eszköz akár egy időben is menedzselhető.

 

 

HomePlug AV2 technológia a teljesítmény növelésére

A Zyxel PLA5236 és a HomePlug AV2 technológia együttes alkalmazásával 20%-kal gyorsabb hálózat érhető el a korábbi modellekhez képest, melynek köszönhetően a legnagyobb felbontású 4K videó streamek és játékok is zökkenőmentesen működnek a hálózaton.

 

„Manapság a megbízható és gyors Wi-Fi hálózat már minden háztartásban alapelvárás. Az új powerline az egyik leghatékonyabb eszköze a vezeték nélküli csatlakozás kiterjesztésének. A beépített Wi-Fi támogatással a PLA5236 az otthon minden sarkát lefedi, és megbízható teljesítménnyel járul hozzá az internetélményhez” – mondta Treso Tamás, a Zyxel regionális értékesítési menedzsere.

 

A Powerline adapterek a leghatékonyabban párban képesek működni. A PLA5236 és PLA5206 v2 eszközök együttes alkalmazása a legmagasabb szinten képes az otthoni felhasználói igények kiszolgálására.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15