Hálózatban a megyei jogú városok

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 5. 13:46
Intranet alapú informatikai hálózatot alakítanak ki egymással a megyei jogú városok - hangzott el hétfőn Szombathelyen a Megyei Jogú Városok informatikai bizottságának aznapi ülése utáni sajtótájékoztatón.
Szabó Gábor, az informatikai bizottság elnöke, Szombathely polgármestere elmondta: a videokonferenciák lebonyolítására is alkalmas számítógépes rendszer segítségével az összes, a Megyei Jogú Városok Szövetségéhez tartozó 22 nagyvárosban kölcsönösen hozzáférhetővé válnak olyan önkormányzati adatbázisok, amelyek felhasználásával a szakemberek akár összehasonlító elemzéseket is végezhetnek, közvetlenebb információkat szerezhetnek más, hasonló méretű önkormányzatok működéséről.

Az önkormányzati intranet kialakítása első lépcsőben 8 megyei jogú nagyvárosban kezdődött meg, és jövő nyáron válik működőképessé. Addig a minta adatbázisok feltöltését kell elvégezni.

Az önkormányzati szövetség informatikai bizottságában helyet foglaló, zömmel informatikus szakemberek arról is véleményt cseréltek, hogy informatikai szempontból fel vannak-e készülve az önkormányzati okmányirodák a január elsejétől bővülő feladataikra.

A szakemberek úgy látják, hogy a jövő év elejéig a technikai háttér minden érintett településen rendelkezésre áll majd, de a számítógépeket kezelő közalkalmazottak képzése, valamint az alkalmazott szoftverek még sok kívánnivalót hagynak maguk után. Az ügyviteli szoftverek fejlesztői ugyanis nem minden tekintetben vették figyelembe a megoldani kívánt önkormányzati szakmai feladatok sajátosságait - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: hálózat +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17