Megérkezett a Windows 10 legújabb frissítése

forrás: Prím Online, 2018. április 29. 14:55

Továbbfejlesztett hangfelismerő funkcióval, idővonal alapú keresési móddal, digitális zajszűréssel segíti a felhasználókat az April Update, a Windows 10 legújabb frissítése. A korábban RedStone4 kódnéven ismert, minden eddiginél intuitívabb, gyorsabb és egyszerűbb verzió már elérhető.

A Gallup kutatása szerint az emberek negyven százalékának nem jut elég ideje azt csinálni, amit szeretne. A felmérés leszámol a multitasking mítoszával is, ugyanis kiderült, hogy míg több feladat párhuzamos futtatása a számítógépnek és az operációs rendszernek nem megterhelő, az embereknek annál inkább: a különböző teendők és feladatok között egyensúlyozva értékes időt veszíthetünk, visszaeshet a hatékonyságunk. Rohanó világunkban az egyik legnagyobb kincs az idő: az April Update pont az elvesztegetett időt segít visszaszerezni.

 

A Windows 10 legújabb frissítése minden eddiginél hatékonyabbá teszi a felhasználókat: a feladatok sokkal gyorsabban és eredményesebben elvégezhetők, legyen szó kreativitásról, szórakozásról vagy munkavégzésről.

 

 

Idővonal – keress gyorsabban, egyszerűbben, hatékonyabban

Fotók, dokumentumok, videók, prezentációk – a legtöbb ember rengeteg időt fecsérel el a gépén tárolt képek, dokumentumok böngészésével, miközben egy adott fájlt keres. Az idővonal (timeline) funkcióval azonban minden eddiginél könnyebbé válik a keresés, legyen szó egy nappal, egy héttel vagy egy évvel ezelőtti fájlokról vagy webhelyekről. Az idővonal ráadásul összeköti a számítógépen, illetve az Android vagy iOs alapú mobileszközön történő műveleteket is.

 

Focus Assist – Figyelemsegéd

A digitális zajban gyakran nehéz egy dologra koncentrálni, az értesítések hadában könnyen elkalandozik a figyelmünk. Az új funkciónak köszönhetően pár kattintással aktiválhatók azok a szűrők, amelyek a kiválasztott időszakban egyszerűen kizárják például a közösségi média értesítéseket vagy az egyéb zavaró, figyelmet elterelő funkciókat.

 

Megújul a Microsoft Edge

A zavaró tényezők kiszűrését a Microsoft Edge böngészője is támogatja: egy gombnyomással elnémíthatóvá válnak a hangos hirdetések vagy az automatikusan lejátszódó videós bejegyzések, a könyvek és dokumentumok pedig mostantól valódi teljes képernyős módban is megtekinthetők. Az intelligens, automatikus űrlapkitöltő funkciók pedig anélkül gyorsítják fel az online fizetést, hogy a felhasználónak aggódnia kellene az adatai biztonsága miatt.

 

A Windows 10 frissítése nem csupán minden eddiginél teljesebb körű felhasználói élményt hoz, hanem maximális biztonságot is. A Windows Defender beépített vírusvédelmi program valós idejű védelmet kínál az e-mailekben, az alkalmazásokban és a weben terjedő vírusok, kártevők és más szoftveres veszélyforrások ellen.

 

További információ elérhető a Microsoft nemzetközi blogbejegyzésében.

Kulcsszavak: Microsoft Windows 10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15