Ericsson UMTS-kompetenciaközpont Magyarországon

Kovács Attila, 2000. december 6. 17:54
A most 10 éves Ericsson Magyarország december 6-i sajtótájékoztatóján többek között bejelentették, hogy 2001-ben UMTS alapú hálózatfejlesztés céljára egy 70 fős kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten a multinacionális vállalat.
A cég legfőbb célja Magyarországon a mobilinternet, a csomagkapcsolt mobilelérésű GPRS fejlesztése, csak ezért több mint hetvenen dolgoznak a magyarországi Ericsson vállalatnál. A kutatás terén elért hazai siker, hogy nemrég az Ericsson Magyarország szakemberei mutattak be nemzetközi fórumon IPv6-os eszközök tesztelésére módszert, ám az internet forgalmának a káoszelmélettel való modellezésében is sikereket értek el a cég munkatársai.

A készülék- és infrastruktúra-szállítás mellett a jövőben a tanácsadási üzletág is felértékelődik. Ugyanakkor a mai napok sikere, hogy az Ericsson Magyarország december 5-én aláírta a Westel Mobillal a második hazai GPRS hálózati szerződést (az elsőt a Pannon GSM-mel kötötték meg – a szerk.). A jelen és a közeljövő eredménye, hogy 80 doktorandusz és összesen 170-180 egyetemi diák áll az Ericssonnal állandó kapcsolatban.

A tájékoztatón elhangzott: 2001-től az Ericssonnal összefüggésben a piac és szakma a WAP és Bluetooth technológiáról, a GPRS-ről és az UMTS-ről fog szólni. Elkezdődött az első hazai Ericsson GPRS rendszer szállítása, és az IP protokoll alapú telefonrendszerekre építve elindult a cég az e-kereskedelemben, valamint a mobilhálózatokon keresztül elérhető adatorientált szolgáltatások felé.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14