BME-EDSN együttműködési program

, 2000. december 7. 19:38
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara, valamint az EDSN (European Defence and Security Networks, korábban Matra Nortel Communications) a Tetrapol technológia területén való tudományos együttműködési programról írt alá megállapodást.
A Műegyetem és partnere, az EDSN vesz részt azokban az európai projektekben, amelyeket az Európai Bizottság 5. keretprogramjának IST programjában javasolt. Ennek eredményeként az egyetem mikrohullámú tanszéke pályázhat az Európai Unió nagy kutatási programokat támogató programjában való részvételre. Ilyenek az innovatív tervezési programcsomagok vagy rendszertechnikai tanulmányok, az új szabványok alapján kidolgozott programok. A Műegyetem ezzel bekapcsolódik az EDSN korábban kialakított európai egyetemközi együttműködésébe, amelyben párizsi és madridi egyetemek már eredményesen dolgoznak.

Ugyancsak közös munka kezdődik a Műegyetem és az EDSN együttműködésével tudományos projektek kutatási-fejlesztési feladatainak megoldására. Ilyenek például az Internet Protokoll Hálózati Projekt és a Tetrapol technológián alapuló, digitális, trönkölt rádiókommunikációval kapcsolatos harmadik generációs közcélú celluláris programok.

Jelenleg 47 TETRAPOL rádiókommunikációs hálózat működik a világ 25 országában. A folyamatban lévő fejlesztésekkel együtt a felhasználók száma eléri a 750 000-et.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14