Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

forrás: Prím Online, 2018. november 23. 11:02

A Huawei Technologies bejelentette, hogy eddig huszonkét távközlési szolgáltatóval kötött világszerte megállapodást valós 5G kereskedelmi hálózatok kiépítésére, és további 50 szolgáltatóval vesz részt 5G hálózatok tesztelésében. 

A londoni Global Mobile Broadband Forum-on (MBBF) a vállalat bemutatta innovatív megoldásait, amelyek segítik majd a szolgáltatókat az 5G kereskedelmi felhasználásának elindításában, egyben bejelentették, hogy 2019-től elérhetőek lesznek az első 5G képes, hajlítható kijelzőjű okostelefonok is.  A Huawei szerint az 5G fejlődésének gyorsulását nagyban elősegíti, hogy a hálózatok első felhasználói a világ legnagyobb országai lesznek, amelyek a föld lakosságának egyharmadát teszik ki. 

 

A londoni Global Mobile Broadband Forum-on tartott beszédében Ryan Ding, a Huawei ügyvezető igazgatója és a Huawei Carrier Üzletágának elnöke kijelentette, hogy az ötödik generációs (5G) mobilhálózati technológia új korszakot teremt az infokommunikáció területén: akár a tízszeresére is növelheti a hálózati kapcsolatok teljesítményét és eddig soha nem látott lehetőségeket teremthet a mobil iparágban is. Az 5G nagy sávszélességet biztosít majd a háztartások számára, ezenkívül szupergyors sebességet és ultraalacsony késleltetést tesz lehetővé, amelyek teljesen átalakíthatják az üzleti modelleket, és óriási üzleti értéket teremtenek a szolgáltatóknak.

 

 

Jövőre jöhet az első 5G-képes okostelefon

Ryan Ding szerint a vezető szolgáltatók érdekeltek az 5G mielőbbi kereskedelmi használatában, mivel az elsők részesülnek leghamarabb az ultragyors hálózatok hasznából is. Az 5G fejlődésének gyorsulása két tényezőnek köszönhető: egyrészt annak, hogy az 5G első felhasználói nagy országok lesznek, amelyek a globális lakosság egyharmadát teszik ki – alkalmazásának terjedése ezért gyorsabb lesz, mint a 3G és a 4G bevezetése volt. A fejlődés másik kulcspontját az eszközök jelentik: az 5G okostelefonok – beleértve a hajlítható kijelzőjű 5G telefonokat – 2019-ben már elérhetők lesznek, teljesen új élményét nyújtva a felhasználók számára. A vezető telefongyártók pedig nem sokkal az 5G hálózatok kereskedelmi forgalomba állítását követően olcsóbb (körülbelül 100 USD értékű) készülékeket is hamarosan bemutatnak, szintén gyorsítva az 5G és a ráépülő iparágak terjedését – hangsúlyozta Ding. 

 

A Huawei Londonban bemutatta azokat az innovatív megoldásait is, melyek segítik majd a szolgáltatókat az 5G kereskedelmi felhasználásának elindításában. A Huawei antennamátrix megoldása (Massive MIMO) a világ eddigi legkönnyebb és legkisebb aktív antenna egysége (AAU), amely elég erős ahhoz, hogy akár 15-ös erősségű tájfunok idején is megbízhatóan teljesítsen. Mivel a jelenlegi antenna tartó helyszínek – póznák, vázak, tornyok - már meglehetősen zsúfoltak, a Huawei az 1+1-es, egyszerűsített antenna megoldást szorgalmazza, amely kevés helyigényű és így csökkenti a távközlési szolgáltatók bérleti díjait az antennahelyszínek tulajdonosai felé. A Huawei emellett olyan úgynevezett uplink és downling szétválasztási (decoupling) megoldást is nyújt, amely egyszerre biztosítja a 4G és az 5G C-sáv lefedettségét. Emellett a vállalat kreatív 5G teljesítmény- és mikrohullámú megoldásai segítik a szolgáltatókat abban, hogy gyorsabban és könnyebben építhessenek ki 5G hálózatokat, alacsonyabb áron. A vállalat a mesterséges intelligencia biztosította előnyöket használja a távközlési hálózatok működési folyamatainak egyszerűsítésére és a működési költségek csökkentésére.

 

Ryan Ding szerint az 5G már most több helyen ténylegesen működik, és az ügyfelek elismerik a vállalat vezető 5G megoldásait és innovatív termékeit. A tettek többet mondanak, mint a szavak – tette hozzá Ryan Ding. -  A Huawei eddig huszonkét távközlési szolgáltatóval kötött megállapodást kereskedelmi 5G hálózat kiépítésére, és további több mint ötven szolgáltatóval működik együtt kereskedelmi 5G tesztekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15