Microsoft Magyarország - fél év alatt 40 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 22. 08:47
A Microsoft Magyarország idei pénzügyi évének első felében forintban számolva 40 százalékos bevétel-növekedést ért el, miközben a kereskedelmi képviselet dolgozói létszáma 30 százalékkal bővült, s elérte a 73 főt.
Vityi Péter, a társaság megbízott ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy dollárban számolva a 2000. július 1-jétől 2001 június végéig tartó pénzügyi év első felében 25 százalékkal emelkedett a bevételük.

A Microsoft Magyarország eladásairól nem hoz nyilvánosságra abszolút számot, ám szakértői becslések szerint a társaság elmúlt éves árbevétele mintegy 15 milliárd forint lehetett.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a társaság Application Service Provider (ASP) programja, illetve az Open Előfizetéses konstrukciója nemcsak a két szolgáltatást igénybe vevő vállalkozásoknak hoz jelentős megtakarítást, hanem elősegíti a legális szoftverhasználatot is.

Az ASP-szoftverbérlettel a Microsoft a programban együttműködő Matávcom és Compaq Magyarország segítségével a kis- és közepes vállalkozásokat támogatja. A bérlet ugyanis megkíméli a felhasználókat attól, hogy jelentős informatikai beruházást hajtsanak végre, s később nem kell áldozniuk a szoftverek frissítésére sem.

Az Open-konstrukciót a társaság a legalább 25 PC-vel dolgozó vállalatoknak ajánlja, amelyek a termék kifizetése nélkül megújíthatóan mindig egy-egy évre bérelhetik a szoftvereket a Microsofttól.

A társaság szakértői szerint a felhasználók az Open Előfizetés révén az informatikai beruházás szoftverköltségeinek akár a 70 százalékát is megtakaríthatják.

A sajtótájékoztatón Gerő László üzletfejlesztési igazgató elmondta: a legális Microsoft felhasználók száma az év végére eléri az 1 milliót. A társaság e kategóriába azokat sorolja, akik legalább egy legálisan szerzett Microsoft programot használnak. Hozzátette: Magyarországon a felhasználók 52 százaléka illegálisan jutott az általa használt szoftverhez, s a Microsoft Office programok közül csak minden harmadikat szereztek meg törvényes keretek között. Ugyanakkor a Microsoft operációs rendszereinek 80 százaléka legálisan működik. Az Európai Unióban az illegálisan használt szoftverek aránya 25-30 százalék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50