Az LG csúcskategóriás 2019-es televíziói a mesterséges intelligencia új korszakát képviselik

forrás: Prím Online, 2019. június 22. 12:07

Már Magyarországon is elérhetőek az LG Electronics (LG) csúcskategóriás tévéválasztékának 2019-es modelljei, vagyis a legkorszerűbb OLED és NanoCell készülékek. 

Az LG 2019-es szórakoztatóelektronikai termékcsaládjainak legkiemelkedőbb tagjai az iparág vezető technológiáját képviselő OLED tévék, melyek több képernyőméretben kaphatók, immár Magyarországon is. A W9 (77/65W9-es típus), E9 (65/55E9-es típus) és C9 (77/65/55C9-es típus) modellek már elérhetőek, a B9 (65/55B9-es típus) pedig ősszel érkezik a boltokba.

 

A vállalat legfejlettebb LED-technológiáját felvonultató nanocellás készülékek egyszerre nyújtanak kiemelkedő képminőséget és pontos színvisszaadást még széles betekintési szög esetén is — ráadásul mindezt idén ultravékony keret és minden korábbinál több nagyképernyős lehetőség teszi teljessé.  Az LG 2019-es NanoCell termékcsaládja tizenhét beépített mesterséges intelligenciával felvértezett típust tartalmaz 49-től 86 hüvelykes méretig.* 

 

 

Az LG W, E és C sorozatú OLED tévéibe épített α (Alpha) 9 Gen 2 processzor mélytanulási technológiával és egy kiterjedt vizuális adatbázis használatával javítja a kép- és hangminőséget. A chip a lejátszott tartalom forrását és minőségét elemezve képes a beállításokat a lehető legpontosabban optimalizálni a tökéletesen valósághű képek megjelenítéséhez. A processzor ráadásul akár a környezeti jellemzők elemzése nyomán is képes beállítani a kijelző ideális fényerejét.

 

Az LG 2019-es tévéi képesek finomhangolni a Dolby Vision technológiával kompatibilis tartalmakat, és így még erős környezeti világítás mellett is kiemelkedő HDR élményt nyújtanak. A második generációs α9 processzor a tartalom típusának megfelelően a hangot is optimalizálja, így a tévében a filmek és a párbeszédek érthetőbbé, a zeneszámok pedig tisztábbá válnak. Bár a mesterséges intelligencia képes a környezeti jellemzők alapján a legjobb hangzás megteremtésére, a felhasználók igény szerint kézi beállításokat is végezhetnek. Az LG csúcskategóriás tévéinek kiemelkedő HDR teljesítményéről és valósághű hangzásáról továbbra is a Dolby Vision és Dolby Atmos technológiák gondoskodnak.

A beépített HDMI 2.1 csatlakozón keresztül egyes 2019-es OLED és NanoCell készülékek támogatják a magas képfrissítési rátájú (High Frame Rate, HFR) megjelenítési technológiát. Másodpercenként 120 képkockával a gyors mozgások, például sportközvetítések és akciófilmek gördülékenyen és tisztán jelennek meg a képernyőn. Az eARC támogatás miatt nincs szükség külön audiokábelekre, hiszen a HDMI-n keresztül oda-vissza küldhető a jel veszteségmentesen a televízió és a hangrendszer között. A készülékek kiváló választást jelentenek a gamerek számára is, hiszen kompatibilisek a játékok zökkenőmentes megjelenítéséhez szükséges változó képfrissítési rátával (variable refresh rate, VRR) és az automatikusan csökkentett késleltetésű (automatic low latency mode, ALLM) üzemmóddal — más néven játékmóddal —, a televíziók így videojáték közben is valósághű és folyamatos képet biztosítanak, késleltetés nélkül.

 

Az LG hamarosan esedékes frissítése támogatni fogja az Apple AirPlay 2 és Apple HomeKit technológiákat, melyekkel könnyedén játszhatók le video- és audiotartalmak interneten keresztül, és lehetővé válik a tévé csatlakoztatása az Apple okosotthonokhoz készült termékeihez. A 2019-es LG tévék a gyárilag támogatott hangalapú asszisztens, a Google Assistant mellett az Amazon Alexával is kompatibilisek — így az LG az egyetlen olyan tévégyártó, amelynek a készülékei mindkét vezető AI-platformot támogatják további hardverszükséglet nélkül. A szolgáltatások megfelelő lokációs és nyelvi (pl. angol) beállítások mellett hazánkban is elérhetőek.

 

 

Az OLED technológiát alkalmazó készülékekből idén globálisan 3,6 millió, 2020-ban 7 millió, 2021-ben pedig 10 millió darab találhat gazdára az előrejelzések alapján. 2019-ben világszerte az LG prémium tévékínálatának 20 százalékát teszik ki az OLED modellek, így a várakozások szerint tovább erősödik majd a vállalat prémium tévék területén betöltött vezető szerepe. 

 

___________

*65/55SM98-as, 86/75/65/55/49SM90-es, 75/65/55/49SM86-os, 65/55/49SM85-ös és 65/55/49SM82-es modellek

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15