A Viber új funkciója segíti az online meetingek és tanórák megszervezését

forrás: Prím Online, 2020. május 13. 15:59

A Rakuten Viber hamarosan bemutatja a Group Video Calls funkciót, amely akár 20 fő számára, időkorlát nélkül teszi lehetővé az egyidejű videóhívást. A Group Audio Calls funkció sikere inspirálta a Vibert, hogy a videós hívásokat is hozzáadja a kínált lehetőségekhez. 

A „social distancing” és az új normához való fokozatos alkalmazkodás miatt megnövekedtek az igények a személyes találkozókat felváltó csoportos hívások iránt, az embereknek át kell gondolniuk, hogyan kommunikáljanak csoportokban. Ez új kihívást jelent, tekintettel arra, hogy a megszokott mindennapok során akár naponta többször is találkoztunk másokkal - legyen szó kollégákról, barátokról, főzőtanfolyamot tartó séfekről vagy jógaoktatókról, minden csoportnak szüksége van olyan platformra, ahol találkozhatnak, akár virtuálisan is. A Viber Group Video Call funkciójával mindezt megtehetik az applikáción belül, az olyan lehetőségeknek köszönhetően, mint a képernyőmegosztás vagy a videóközvetítés mobil és asztali gépeken is. A Group Video Call funkció tökéletesen kiegészíti a Viber által kínált többi lehetőséget, például a csoportos beszélgetéseket, vagy az akár 20 fős csoportos hanghívást.

 

A Group Video Call indításához nincs más dolga a felhasználónak, mint:

  • koppintani a képernyő tetején található „új videó” gombra, vagy egyszerűen csak hozzáadni további résztvevőket a folyamatban lévő videóhíváshoz;
  • majd élvezni a barátokkal, családtagokkal, kollégákkal, egyéb csoportokkal való beszélgetést.

 

 

 

A csoportos videóhívás alapvetően az éppen beszélőnek ad lehetőséget a saját videó megosztására. A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy a hívás közben rögzítik saját vagy bármelyik másik résztvevő videóját a képernyőjükhöz, ez a rögzítés azonban csak a saját készülékükre vonatkozik. A felhasználók elnémíthatják magukat, vagy letilthatják videóikat a hívás során, valamint megnézhetik, hogy más résztvevők mikrofonja és videója ki van-e kapcsolva.

 

„Izgatottak vagyunk az új funkció kapcsán, ráadásul hamarosan ezt is kibővítjük. A Viber egyre fontosabb szerepet tölt be a társadalomban, mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen és biztonságosan kommunikálhassanak. A videóhívások sokkal inkább az életünk részét képezik, mint korábban. Azért döntöttünk a funkció elindítása mellett, hogy felhasználóinkat még egy lépéssel közelebb hozzuk a személyes találkozók hangulatához, azokban az időkben, amikor ez fizikailag nem lehetséges” - mondta Ofir Eyal, a Viber vezérigazgatója. 

 

 

A felhasználók Magyarország hivatalos Community-jében tekinthetik meg.a Viber alkalmazás legfrissebb információiról és legújabb eszközeiről szóló híreket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15