Az Ericsson építi a Deutsche Telekom németországi 5G-hálózatát

forrás: Prím Online, 2020. július 29. 14:22

Az Ericsson és a legnagyobb európai távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom AG új, többéves megállapodással erősítette meg eddigi sikeres együttműködését. A megállapodás értelmében a svéd cég építi ki a távközlési óriás 5G RAN hálózatát Németország-szerte. 

Az elkövetkező évek során számos mobilállomást korszerűsítenek a legújabb 5G technológiai szabványnak megfelelően az Ericsson Radio System termékek és szolgáltatások használatával. A mostani 5G megállapodás a korábbi multi-RAN szerződés kiegészítése. A Deutsche Telekom így jövőbe mutató lépéseket tesz a 2G, 3G és 4G rádió hálózatok elmúlt két évben történt, sikeres modernizációját követően. 

 

Emellett az Ericsson Spectrum Sharing spektrummegosztási megoldásának alkalmazásával a Deutsche Telekom hálózatában a meglevő spektrum hatékonyabb kihasználásával dinamikusan tudja majd kezelni a 4G és 5G forgalmat, ami végső soron növeli a lefedettséget, a teljesítményt és a mobilitást. 

 

 

Claudia Nemat, a Deutsche Telekom AG innovációért és technológiáért felelős igazgatósági tagja elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Ericsson lesz a vezető 5G beszállítónk, hiszen a társaság már bizonyította rátermettségét a mobil hozzáférési hálózatunk korábbi modernizálása során. A hálózat modernizációja megbízhatóan és határidőre lezajlott, így az 5G antennahálózaton történő bevezetése tekintetében is magasra tettük a lécet.”

 

„A mostani 5G szerződés a Deutsche Telekommal kialakított, kiváló és hosszú távú - németországi és európai - együttműködésünk újabb bizonyítéka – mondta el Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős elnöke a megállapodás kapcsán. – Globális tapasztalatunknak és vezető technológiánknak köszönhetően világszínvonalú 5G hálózatot alakítunk ki Németországban a DT-vel együttműködve. Óriási várakozással tekintünk üzleti együttműködésünk újabb fejezete elé.”

 

A nyilvános mobilhálózatok közös fejlesztésén felül a két társaság szorosan együttműködik a privát mobilhálózatok, azaz az ún. campus hálózatok ipari vállalatoknál történő kialakításában is. A közelmúltban a két vállalat közösen alakított ki helyi hálózatokat a BMW és az Osram üzemeiben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15