Tábla PC-k

Széll Zoltán, 2001. január 18. 13:33
A Sharp és az LG Electronics egy napon jelentette be a hordozható PC-k új családját. A tábla PC-k új irányt mutatnak a hordozható PC-k fejlesztésében.
A Sharp Windows alapú tábla-PC-t jelentett be, elsősorban üzleti alkalmazásokhoz. Az RW-A230 Copernicus tábla a 266 MHz-es Intel Pentium II processzoron alapul. A tábla-PC használható adatbázist elérő terminálként, display terminálként vagy alap-mobilterminálként (a dolgozóknak utazás közben).

A legtöbb hordozható PC-nél sokkal kisebb súlyú (925 gramm) gép 8,4 hüvelykes érintésre érzékeny TFT aktív mátrix képernyőt tartalmaz, amely kiküszöböli a billentyűzet használatát. A gép speciális jellemzője a forrótelep-csere, amely megengedi a két óra üzemidőt biztosító telep cseréjét a készülék kikapcsolása nélkül.

A tábla 64 SDRAM memóriával, 6 GB-os merevlemezes meghajtóval, PC Card és Compact Flash card csatlakozóval, beépített hangszórókkal, USB határfelülettel és infrakapuval 2100 dollárba kerül.

A dél-koreai LG Electronics Linux alapú tábla PC-t dobott piacra. A Digital iPad tábla PC-t olyan alkalmazásokhoz fejlesztették, mint az alap e-posta, Internet-hozzáférés, szövegfeldolgozás, multimédia-terminál (video- és mp3-lejátszáshoz). Ez a masina is 8,4 hüvelykes érintésre érzékeny LCD képernyőt foglal magában, amely feleslegessé tette a billentyűzetet, de tartalmaz még Compact Flash kártyacsatlakozót és USB határfelület is. A vezeték nélküli LAN adapter 10 Mbps sebességgel biztosítja az adatátvitelt 100 méter távolságra.

A Digital iPad 200 MHz-es Intel StrongARM mikroprocesszoron alapul, de később új, 400 MHz-es beágyazott Intel processzort kap. A jövő tervei között szerepel, hogy a táblába olyan funkciókat építenek be, mint a beszédfelismerés és a képtelefon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59