Linux platform PDA-kra

Kollár Csaba, 2002. november 19. 19:43
A Linux irányába tett eddigi lépéseit megerősítendő, az IBM bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Sharppal, melynek értelmében elsősorban üzleti felhasználók számára nyílt forráskódú operációs rendszerrel ellátott PDA-kat fejlesztenek ki.
Az Enterprise Edition Zaurus összhangban az új, Linux/Java operációs rendszerrel, az IBM azon elkötelezettségét mutatja be, hogy a vállalati felhasználók számára is elsősorban Linux-szal kíván megjelenni a jövőt illetően. A PDE egyesíti magában az IBM vállalati szoftverét és a Sharp szakértelmét a Linux-alapú mobileszközök fejlesztése területén.

"Az együttműködés a felhasználóknak az eddiginél könnyebb elérést biztosít a vállalatai adatbázisokhoz, melyeket az IBM WebSphere middleware integrál a megfelelő platformhoz" - nyilatkozta Steve Petix a Sharp mobil és IT megoldásokért felelős elnökhelyettese. Majd folytatta "ez egy globális együttműködés annak érdekében, hogy megalkossunk egy teljes szolgáltatási platformot a vállalati piac igényeinek megfelelően. Előnyökhöz kívánjuk juttatni a vezeték nélküli hálózatokat használókat azzal, hogy e-mail, raktárkészlet és egyéb vállalati adatbázisokhoz biztosítunk elérést."

Kulcsszavak: IBM pda Linux Sharp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36