Tavaszi zsongás: Linux-konferenciák

forrás Prim Online, 2005. április 21. 09:24
A hazai IT világban az április-május a konferenciák hónapjainak számítanak. A közeljövőben két fontos Linux konferenciára is sor kerül a fővárosban.
Az IBM Magyarország "Új mérföldkő a vállalati Linuxban" címmel április 26-án a Hilton Budapest szállóban rendezendő egész napos eseményén a Red Hat, az IBM és az ULX neves külföldi és hazai képviselői mutatják be a Red Hat Enterprise Linux új változatát, az ahhoz tervezett vállalati megoldásokat, az IBM speciális Linux szervereit. Reggel 9 és délután 17 óra között a tervek szerint 10 előadásra és egy technikai workshopra kerül sor. Néhány kiemelhető előadás témája: a Red Hat Enterprise Linux 4 operációs rendszer bemutatása, Red Hat Support Services és Red Hat oktatási stratégia Magyarországon, IBM Open Power, Linux az IBM xSeries szervereken, Red Hat Global File System - egységesített San alapú adattárolás.

A másik közeli Linux-esemény a Novell Magyarország május 5-én a MOM Park Palace mozijában tartandó, "A világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása’ című, félnapos konferenciája, amelyen bemutatják a Novell NetWare legújabb verziójának tekintendő Open Enterprise Server-t. A délelőtt folyamán, 9:30 és 13 óra között hét előadás hangzik majd el, többek között magáról az Open Enterprise Server-ről, illetve ezen a platformon kialakított vállalati megoldásokról, a Novell és Oracle közös adatközpont megoldásáról, illetve sikeres Linux-Oracle "átállásról", valamint az irodai munkakörnyezetekben alternatívaként kínált Novell Linux Desktop-ról.
Kulcsszavak: Linux IBM Novell konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50