IBM a Red Hat Linuxról: Új mérföldkő a vállalati Linuxban

Kovács Attila, 2005. április 26. 17:05
„Új mérföldkő a vállalati Linuxban” címmel rendezett ma a Hotel Hiltonban egész napos konferenciát a Red Hat Enterprise Linuxról, annak legújabb, 4-es változatáról az IBM Magyarország.
A mintegy 180-190 résztvevő 9 előadást hallgatott meg és egy „élő” Linux-bemutatót követett végig. Az előadások a következő témákat ölelték fel: a Red Hat piaci helyzete, az IBM Linux stratégiája, a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 4 bemutatása, az IBM Innovation Center bemutatása, a Red Hat Support Services és oktatási stratégia Magyarországon, az IBM Power alapú Linux szerverei, szerverkörnyezetek menedzselése Red Hat Network Stellite megoldással, Linux az xSeries szervereken, Red Hat Global File System (GFS): egységesített SAN alapú tárolás.

Az RHEL 4-gyel kapcsolatban a konferencián többek között a következő információk hangzottak el: ez év nyarán megjelenik a magyar nyelvű támogatási vonal , egyetemeknek, felsőoktatási intézményeknek az RHEl 4 mindössze 60 euróért áll majd rendelkezésre, rövidesen bevezetik a termékre a hazai viszonteladói programot, vagyis az értékesítés 100%-ban az indirekt eladási modellt követi, a 4-es változat a korábbi 3-astól elsősorban a teljesítményben tér el, a RHEL egyaránt támogatja az IBM xServert, BladeCentereket, Open Powert, í5/íServert, és a zSeries gépeket. Az IBM Power alapú gépeken több mint ezer alkalmazást minősítettek az RHEL-hez, a magyarországi IBM Innovation Centerben a hazai Linux felhasználó tesztelheti, portolhatja alkalmazását. Az RHEL AS, illetve ES a szerver, az RHEL WS, illetve Desktop terméke pedig a kliens oldali termékei. Az RHEL 4-ben a különösen nagy biztonságot elsősorban a Security Enhanced Linux funkció nyújtja. Az RHEL-hez kapcsolódó további Red Hat szoftvertermékek a következők: RH Cluster Suite fürtözés, RH Global File System, RH Application Server (Java alkalmazások futtathatósága).


Kulcsszavak: IBM-hu Linux Red Hat IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50