Üzemeltetés outsourcing a MÁV Informatikától

Fekete Gizella, 2001. január 26. 18:03
A MÁV Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese, Benczédi Mihályné és Dombai Ferenc, a MÁV Informatika Kft. vezetője január 26-án outsourcing szerződést írtak alá a MÁV Rt. informatikai fejlesztése gerince részét képező, a vállalat pénzügyi, számviteli, gazdálkodási folyamatait segítő GIR (gazdálkodás-irányítási rendszer) rendszer működésének támogatásáról és üzemeltetéséről.
A szerződésben foglaltakban vállaltakból a rendszertámogatást, a szoftverkarbantartást és -bővítéseket, a rendszer- és adatbázis-menedzselési feladatokat partnerekkel, nevezetesen az ICL-lel és az Oracle-vel karöltve végzi. Az országos kiterjedésű hálózatba kapcsolt munkaállomások, valamint az adatokat kezelő központi számítógép és a csomópontok felügyeletét és távmenedzselését a Tivoli rendszerfelügyelő alkalmazás látja el.

A GIR-en túl a MÁV Rt. informatikai fejlesztése gerincének részét képezi a rendszer bevezetéséhez szükséges MÁV informatikai hálózat (MIHP), az adatátviteli hálózat és a menetjegy-eladási, helyfoglalási és utastájékoztatási rendszer (MHR) is. A GIR és a MIHP beüzemelése már 2000-ben megtörtént, íz MHR átadása idénre várható

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50