Symantec: rekordméretű harmadik negyedév

, 2001. január 29. 18:01
A Symantec egymást követően immár kilencedik alkalommal ért el rekordméretű negyedéves eredményt. A vállalati és a magánfelhasználói piac eladásai egyaránt hozzájárultak a 2000. december 29-ével véget ért 2001. pénzügyi év harmadik negyedének 219,3 millió dolláros nettó bevételéhez.
A bejelentett eredmények az Axent Technologies 2000. december 18-i megvétele után elért működési eredményeit is tartalmazzák. A nettó bevétel 18 százalékkal haladta meg a megelőző év ezen időszakáét. Vállalatonként nézve a Symantec 211,4 millió dollárt könyvelt el erre a negyedévre, az Axent 7,9 millió dollárral járult hozzá a negyedéves bevételhez.

"Elégedettek vagyunk a vállalati üzletágainkban elért jelentős növekedéssel - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. - Bízunk abban, hogy a vállalati és a magánfelhasználóinknál az internetes biztonság az ideihez hasonlóan jövőre is különleges elsőbbséget fog élvezni. Az Axenttel való egyesülés révén a Symantec olyan, az iparágban élenjáró megoldások és szolgáltatások széles skáláját kínálja, melyek megvédik a felhasználókat bárminemű, az adataik biztonságát veszélyeztető fenyegetéstől."

A Symantecnél a vállalatok számára készített biztonsági termékekből származó bevétel a decemberben végződő negyedév teljes bevételének 52 százalékát tette ki az előző negyedév 45 százalékához képest. A vállalati felhasználóktól származó bevétel 30 százalékkal növekedett a megelőző év hasonló időszakához képest. Az Axent ebben a negyedévben 2 százalékponttal járult hozzá a közös eredményhez.

A világméretű összesítés szerint a decemberben véget ért negyedév bevételének 48 százaléka a magánfelhasználói üzletből származott. A kiskereskedelmi növekedés 7 százalékos volt a megelőző évhez képest.

A külföldről származó bevétel a decemberben végződő negyedév teljes bevételének 46 százalékát jelentette. A múlt év azonos negyedéhez képest összességében az európai régió 19, a japán 29, az ázsiai és csendes-óceáni térség 36 százalékkal növekedett.

Kulcsszavak: +céginfo Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14