Nagy értékű protokollanalizátor a Műegyetem Híradástechnikai Tanszéken

Kovács Attila, 2001. január 29. 17:25
A kommunikációs hálózatok és hálózati eszközök tesztelésére szakosodott RADCom cég rendkívül kedvezményes feltételekkel beszerzett hálózati protokollanalizátorát ünnepélyes körülmények között adták át a Műegyetem Híradástechnikai Tanszék részére.
Az analizátort (a teljes rendszer sokszor 10 millió forint) a LANeX Kft., az izraeli cég magyarországi disztribútora szállította a tanszéknek. A LANeX ugyanazt a filozófiát vallja, mint a RADCom: a gyorsan fejlődő kommunikációs iparnak jól képzett mérnökökre van szüksége, ilyeneket pedig csak korszerű eszközökkel lehet képezni, emellett a képzés során a fejlesztő folyamatos visszacsatolást, új ötleteket és igényeket kaphat eszközeiről. A Híradástechnika Tanszék három laboratóriuma (mobiltávközlési, kommunikációs hálózati technológiák, hálózattervezés) tudja az eszközt kitűnően hasznosítani. A használatba vett analizátor moduláris felépítésű, mind hardver-, mind szoftverstruktúrájában. Alkalmas LAN/WAN, ATM (celluláris) hálózatok teljes protokollanalízisére.

A tanszék a RADCom Prismlite analizátorát vásárolta meg, 2 CPU-val, 64MB RAM-mal, ATMFEP (FEP = Front End Processzor), LANFEP, FASTLANFEP, WANFEP modulokkal, teljes szoftverkiépítésben. Az analizátor általában notebook mellett üzemel („terepi mérések”), méretei is ahhoz illeszkednek, és távolról (akár interneten át) menedzselhető üzemmódban is működtethető.

A műszer átadásánál rövid beszédet tartott a dr. Németh Gábor docens, a RADCom részéről Alex Kamaisky kelet-európai értékesítési igazgató, a LANeX-től Kovács József ügyvezető. Alex Kamaisky jelenlétét az átadáson a Budapest Hiltonban tartott európai disztribútori elméleti és gyakorlati továbbképzés tette lehetővé.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50