IMV 2001: szakmai nap a Műegyetemen

Kovács Attila, 2001. január 30. 10:09
Integrated Machine Vision (integrált gépi képalkotás-feldolgozás) címmel január 29-30 között technológiai napokat rendeztek a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetemen. A célterület: az IMV technológiák beillesztése műveleti- és vezérlő rendszerekbe, valamint képfelismerő rendszerek és fejlett vezérlő rendszerek hosszabbtávú kutatási lehetőségei.
Az Európai Unió által támogatott témák az újonnan társuló országok, köztük hazánk mintegy száz szakértő képviselője előtt kerültek terítékre. Az "IMV 2001" azokat a legújabb lehetőségeket tárta fel, amelyek révén részt vehetnek az Európai Bizottság ötös számú, az Információs Társadalom Technológiai Programja (IST) elnevezésű keretprogramjában, amely a kutatás és fejlesztés, valamint az ún. technológia-terjesztő projekteket tartalmazza.

Az előadások tematikája kapcsolódott az Európai Unió 1997-2000. évekre szóló kiemelkedő kezdeményezéséhez, a HPCN-TTN (High Performance Computing and Networking, Technology Transfer Nodes) hálózathoz. Az erre vonatkozó projektben támogatják a kisebb méretű szervezeteket és az új felhasználók körét. Olcsó, jó hatásfokú rendszerekkel kívánják megismertetni őket, ezek elérésében támogatást adnak. Az egész EU területét lefedve, a helyi és a multinacionális projektek összehangolására és az eredményeknek a hálózaton keresztül történő széleskörű terjesztésére 21 regionális TTN bázist alakítanak ki Európában.

Kulcsszavak: BME konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14