Megatrend: vállalati ERP rendszerekre épülő e-business

Kovács Attila, 2001. február 7. 13:05
A február 6-7-én a Hotel Kempinskiben megrendezett Számvitel 2001 című szoftverbörzén kiállító Megatrend 2000 Rt. vezetői a cég szerdai sajtótájékoztatóján kijelentették, az e-business hazai erősödésével párhuzamosan a Megatrend nem cserél portfoliót, hanem meglévő erősségeit, a vállalati ERP rendszereket továbbfejlesztve, az azokra épülő e-business szektor rendszerspecialistája akar lenni.
Az "e-vállalatirányítás" terén konkrét tervekkel rendelkező Megatrend 2000-ben nem növelte az előző évhez képest árbevételét (1,3 milliárd Ft), azonban a forgalom 50%-a a 15 új Infosys (a cég saját fejlesztésű integrált vállalatirányítási programrendszere) projektből származott.

Infosys újdonságok: továbbfejlesztett munkafolyamat-kezelés és eseménykezelő modul, szintén újonnan kialakított integrált fejlesztőkörnyezet az önállóan futtatható saját XMYL kisalkalmazásokra, beépített kódszótár, a teljes Infosys rendszer román nyelvű verziója. 2000-ben a Golding cégnél elindult a Megatrend első, ERP-vel (Infosys) szorosan integrált e-business projektje, ugyanakkor az Infosys projektekben nőtt a szolgáltatások és kisebb mértékben az egyedi fejlesztések aránya. A cég idei kiemelt új célterülete az élelmiszeripari vállalatok mellett az önkormányzatok, államigazgatási intézmények által képviselt költségvetési szektor, amelynek az újonnan elkészült Infosys Integrált Költségvetési Rendszert ajánlják. A Költségvetési Infosys az Infosys 2.1-es verziójára épül, azt ötvözi a költségvetés ügyviteli folyamatainak kezelésével és nagyfokú automatizálásával. A Megatrend 2000 Rt. legújabb között van a Goldingon kívül a Nemzeti Tankönyvkiadó, a szentesi Árpád Agrár Rt., az Országos Borminősítő és az ÁPV Rt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55