Dr. Steffen Haack a Bosch Rexroth AG új vezérigazgatója

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 3. 17:21

2022. augusztus 1-jétől Dr. Steffen Haack (56) a hajtás- és vezérléstechnikai specialista Bosch Rexroth AG vezérigazgatója. 2021. január 1-től a fejlesztésért és az ipari hidraulika két üzletágáért felelős igazgatósági tagja. Rolf Najork (60), aki 2016 óta a Bosch Rexroth vezérigazgatója, és emellett 2019 januárja óta a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja, a Boschnál betöltött szerepére koncentrál.

Filiz Albrecht, a Robert Bosch GmbH ügyvezető igazgatója és humán erőforrásért felelős igazgatója, valamint a Bosch Rexroth AG felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott: „Meg vagyok győződve arról, hogy Steffen Haack vezetésével a Bosch Rexroth kiválóan megbirkózik majd a jövő kihívásaival a hidraulika és gyártásautomatizálás területein. Steffen Haack nagyon jól ismeri a Bosch Rexroth ügyfeleit és munkatársait, és az ügyfélközpontú innováció elismert szakértője.” Najork kapcsán Albrecht hozzáteszi: „Szeretnék köszönetet mondani Rolf Najorknak vezetői szerepéért, amellyel 2016 óta a Bosch Rexroth-ot a Bosch csoport nagyon sikeres részévé formálta. A globális csapattal együtt fenntarthatóan növelte hajtás- és vezérléstechnikai üzletágunk innovációs erejét és versenyképességét, és megteremtette az ügyfélorientáltság, az együttműködés és a motiváció erős kultúráját, amely a Bosch Rexroth-ot jellemzi. A Bosch Rexroth nagyon jól felkészült a jövőre.” A Bosch Rexroth AG vezérigazgatói tisztsége mellett, amelyet 2016 februárja óta tölt be, Najork 2019 januárja óta a Robert Bosch GmbH igazgatóságának is tagja. A Bosch Rexroth vezérigazgatójaként Najork alapvetően átalakította a vállalatot.

 

2022. augusztus 1-től a Bosch Rexroth AG vezérigazgatója: Dr. Steffen Haack (balra);
Rolf Najork (jobbra), augusztus 1-től a Bosch igazgatóságában betöltött szerepére koncentrál

 

Haack, aki a fluidtechnika területén szerzett doktori címet, 1996-ban kezdte pályafutását a Boschnál. 2001 óta a Bosch Rexroth-nál különböző feladatokat látott el a gyártásautomatizálás és a hidraulika területén. 2015 és 2017 között már az igazgatóság tagja volt. 2017-től 2021 végéig Haack az ipari hidraulika üzletágat vezette, majd 2021 januárjában újra csatlakozott az igazgatósághoz. Azóta a Bosch Rexroth teljes fejlesztési tevékenységéért és a New Business termékterületért felelős. Haack szakmai tevékenysége mellett a VDMA folyadéktechnológiai egyesületének elnöke és a német gépipari csúcstalálkozó tanácsadó testületének tagja. Vezérigazgatóként Haack folytatja jelenlegi feladatait az igazgatóságban, a fejlesztési és a New Business termékterületen. Najorktól a központi stratégia, az üzletfejlesztés és a benchmarking területeken veszi át a felelősséget. A másik négy igazgatósági tag – Holger von Hebel, Thomas Donato, Reinhard Schäfer és Dr. Marc Wucherer – jelenlegi feladatai nem változnak.

 

Haack új feladatával kapcsolatban így nyilatkozott: „Alig várom, hogy globális csapatunkkal együtt előmozdíthassuk a Bosch Rexroth dinamikus fejlődését: legyen szó termékeink és megoldásaink folyamatos fejlesztéséről és fenntarthatóságáról, a globális ellátási láncok megerősítéséről vagy a versenyképességről, cégünkről és erős vállalati kultúránk előmozdításáról.”

 

Az utóbbi időszakban a Bosch Rexroth tovább fokozta termékportfóliójának és regionális pozicionálásának fejlesztését. Egyebek mellett a Bosch Rexroth bejelentette az egyesült államokbeli hidraulika specialista, a HydraForce felvásárlását. A 2021-es pénzügyi évben a Bosch Rexroth rekordméretű, mintegy 7,5 milliárd eurós rendelésállományt ért el, és 6,2 milliárd eurós árbevételével ismét elérte a válság előtti szintet. A Bosch Rexroth jelenleg a 2022-es pénzügyi év rendelésállományának és forgalmának növekedésére számít. A Bosch Rexroth világszerte körülbelül 31 100 munkatársat foglalkoztat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15