Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

forrás: Prím Online, 2022. október 5. 15:10

Az iskoláskorú gyerekek jelentős része a neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, az idősebbek esetleg már online is vásárolnak és olvasnak híreket. A világhálón számtalan lehetőség várja a diákokat, ám nem mindenki van tisztában az ezzel járó veszélyekkel. Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET ezért figyelemfelkeltő kreatív pályázatot hirdet a 6-20 éves korosztály számára Netezz biztonságban! címen. A legötletesebb pályamunkákat értékes nyereményekkel jutalmazzák, nevezni október 1-től 31-ig az ESET oldalán lehet.

Az iskolás gyerekek és fiatalok a neten könnyen válhatnak adathalászat, személyazonosságlopás, profil feltörés, kártevő programok, rosszindulatú appok és cyberbullying áldozataivá, sőt, olyan, kifejezetten őket célzó veszélyekkel is találkozhatnak, mint az ösztöndíjas csalás vagy a hamis diákmunka ajánlatok. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően használják az internetet.

 

„Az ESET-nél szívügyünk az internetbiztonság, különösen a világhálót már önállóan is használó diákok esetében. Szeretnénk, ha minél tudatosabban és körültekintőbben neteznének, és erre most egy kreatív pályázat keretében hívjuk fel a figyelmüket. A pályázók értékes nyereményeket nyerhetnek, de ami a legfontosabb, az alkotások elkészítése közben észrevétlenül is bővül a biztonságos netezéssel és IT technológiákkal kapcsolatos tudásuk” – mondta el Csizmazia-Darab István, az ESET termékeket forgalmazó Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője.

 

 

A szervezők a kreatív pályamunkákat két korcsoportban várják. A 6-12 évesek esetében arra kíváncsiak, hogy a diákok szerint hogyan tehető biztonságosabbá az internet, hogyan védenék a netezőket, a 13-20 évesek körében pedig arra keresik a választ, hogy hogyan tehető biztonságosabbá az információs technológia (IT), a pályázók hogyan védenék a felhasználókat. Mindkét korcsoportban digitális szövegeket és képeket lehet feltölteni az ESET pályázati aloldalára, az alkotásoknak csak a diákok képzelete szabhat határt, hiszen nevezi mesével, esszével, verssel, novellával, rajzzal, kollázzsal, vagy akár viccel, képregénnyel és mémmel is lehet. 

 

A beérkezett műveket egy internetbiztonsági és digitális szakértőkből álló zsűri bírálja el, az általuk, illetve a közönségszavazáson kiválasztott legjobb pályamunkák alkotói értékes díjakat, internet biztonsági szoftvert, biztonságos követőt (Apple AirTag vagy Samsung Galaxy SmartTag), illetve ajándékcsomagot kapnak. A fődíj a 6-12 évesek korcsoportban egy Nintendo Switch szülői felügyelettel és sport játékkal, a 13-20 éves korcsoportban pedig egy Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzol.

 

 

„A gyerekek és a fiatalok sokszor még a legtapasztaltabb szakembereket is meglepik fantáziájukkal és kreativitásukkal, ezért nagy izgalommal várjuk a diákok alkotásait” – mondta el Gerhardt Fanni, a Sicontact Kft. marketing vezetője. A pályázók, és mindazok, akik szeretnének minél nagyobb biztonságban netezni, az ESET Tudástárában hasznos és érdekes tartalmakat találnak. A kiberbiztonsági vállalat a gyerekek, a fiatalok és a szülők számára is összegyűjtötte a leghasznosabb tudnivalókat a biztonságos okoseszközöktől, a közösségi média használatán át az online ragadozók elleni védekezésig.

 

A Netezz biztonságban! – kreatív pályázatról bővebben az ESET oldalán lehet olvasni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15