Az ABB E-mobility az NXT Gen Cup hivatalos járműtöltési partnere

forrás: Prím Online, 2023. június 26. 14:06

Az ABB E-mobility Terra DC fali töltői biztosítják az energiát a világ első, 100 százalékban elektromos hajtású járművekre kiírt, junior túraautó kupa, azaz a NXT Gen Cup futamain induló versenyautóknak.

Az NXT Gen Cup szezonnyitó és tesztnapját június 7-én tartották a svédországi Karlskoga mellett fekvő Gelleråsenben. Az első hivatalos futamra július 8-9-én Falkenbergben kerül sor, és a jól ismert Skandináv Túraautó Bajnokság (STCC) kiegészítő bajnokságaként zajlik. 

 

A forradalmian új sorozatban induló 14-25 év közötti junior versenyzők hat versenyhétvégén mérhetik össze tudásukat Svédországban és Németországban, teljesen elektromos versenyautókkal, amelyek a MINI Cooper SE modellen alapulnak. Amellett, hogy a bajnoki címért küzdhetnek a világ első, tisztán elektromos hajtású járművekkel lebonyolított junior túraautó-versenyén és a hivatalos svéd junior bajnokságban, a versenyzők egy olyan pénzügyi támogatással járó díjat is elnyerhetnek, amely segítségével elindulhatnak az STCC 2024. évi versenysorozatán is. 

 

„Az NXT Gen Kupán induló junior versenyzők fontos nagykövetek, követendő példaképek lesznek a jövő elektromosautó-vezetői számára. Számunkra a bajnokság többről szól, mint magáról a versenyzésről; egy akadémiát építünk a fiatal tehetségek számára, ahol fejleszthetik versenyzői karrierjüket és ismereteket szerezhetnek a médiától és a szponzori kapcsolatoktól kezdve a finanszírozáson át a versenyautó-technológiáig” – mondta Fredrik Lestrup, az NXT Gen Cup társalapítója.  

 

 

A versenyautók akkumulátorait az ABB E-mobility Terra DC fali töltő hordozható változatai töltik majd fel, amelyek elegendő villamos energiát biztosítanak ahhoz, hogy a versenyzők egy nap alatt több versenyt is teljesíteni tudjanak. Az ABB E-mobility, amely világelső az elektromos járművek töltési infrastruktúrája terén, több mint tíz éve látja el a piacot biztonságos és intelligens töltési megoldásokkal. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a NXT Gen Cup versenyeihez mi szállíthatjuk a töltőinfrastruktúrát, amely kulcsfontosságú az elektromos versenyautók bajnokságának lebonyolításához. Célunk, hogy felgyorsítsuk a közlekedési ágazat elektromos hajtásláncra történő átállását, ezért azon kell dolgoznunk, hogy a társadalom minden részében növeljük a tudatosságot és elősegítsük az elektrifikáció térnyerését. A fiatalok és a motorsport iránt érdeklődők elérése fontos része annak a stratégiának, amelynek célja a fenntartható közlekedési jövő kiépítése” – mondta Eva Kvist Östgren, az ABB E-mobilitás svédországi vezetője.  

 

Az ABB E-mobility és az NXT Gen Cup csapata egyaránt a fenntartható és kibocsátásmentes közlekedési ágazatért dolgozik, az autósport pedig fontos és nyilvános hozzájárulást nyújt e cél eléréséhez.  

 

Az ABB E-mobilitynek nem ez az egyetlen szerepvállalása a motorsportban; hivatalos töltési partner szerepét tölti be az ABB FIA Formula-E világbajnokságban is. Az ABB E-mobility a motorsportot irányító szervezet, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula E mérnökeivel közösen egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új Gen3-as autók verseny előtti és két futam közötti töltésére. Mindegyik töltő 160 kW maximális teljesítmény leadására képes és egyszerre két jármű 80 kW teljesítményű töltését teszi lehetővé. Ezáltal a versenyistállók egyetlen töltővel kihasználhatják a „duplatöltés” előnyeit, amivel jelentősen csökkentik a töltő ökológiai lábnyomát és a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltőt használniuk. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36