A Magyar E-sport Válogatottnak is szurkolhatunk az idei Európa Játékokon

forrás: Prím Online, 2023. június 28. 17:10

Megkezdi szereplését a Magyar E-sport Válogatott az Európa Játékok idén debütáló E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlik Katowicében. Nemzeti kiválóságaink valamennyi versenyszámban, a női és férfi eFootball 2023 platformján és a Rocket League játékban is megmérkőznek kontinensünk legjobbjaival az e-sport történelmi eseményen. Ez utóbbiban a K&H MNEB kupagyőztes Budapest Five csapatnak szurkolhatunk. Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért a K&H Csoport, a magyar e-sport válogatott stratégiai partnere kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy Nagy „Kriszti” Krisztina személyében a női e-fociban is képviselteti magát Magyarország.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezi meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice ad otthont. Az #EGE23-at a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolítják le, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek.

 

 

„Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett az e-sport, egyúttal a Magyar E-sport Válogatott is, hiszen az Európa Játékok most debütáló E-sport Bajnokságán valamennyi versenyszámban, a Rocket League és az eFootball 2023 platformján is rajthoz állnak nemzeti kiválóságaink. Büszkék vagyunk versenyzőinkre, és külön örömmel tölt el bennünket, hogy női e-fociban is ott leszünk ezen a történelmi eseménynek számító kontinensviadalon. Ezúttal is igyekeztünk minden támogatást megadni válogatott játékosaink számára az igen intenzív felkészülés, az általunk szervezett edzőtáborok során. Reméljük, mindenkinek sikerül kihoznia magából a maximumot, izgatottan várjuk a mérkőzéseket” – emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

 

 

A Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapatában Nagy „Negsy” Richárd, Horváth „MSTR.” Bence és Orbán „Meshinn” Dominik lép a virtuális arénába, akik a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat második és harmadik kupa győztesének, a Budapest Five játékosai. Az eFootball 2023 platformján a férfiaknál Varga „BendeJuice” Bendegúznak, a hölgyeknél pedig Nagy „Kriszti” Krisztinának drukkolhatunk.

 

 

„A hazai e-sport indulása óta állunk nagyvállalati partnerként a sportág mellett, ugyanis a sport minden területén fontosnak gondoljuk elismerni a kiválóságokat, akik példát mutatnak eltökéltségükkel és kiváló eredményeikkel. Most egy új szintre emelkedett a sportág, és nemcsak amiatt, mert a hazai bajnokság, a K&H MNEB után nemzetközi szinten is megméretteti magát a válogatott, hanem mert a hölgyek is megjelentek a profi szinten. Mivel alapvető szervezeti értékeink kultúránk része a nemek közötti egyenjogúság biztosítása, ezért ahogy a saját kollégáink körében, úgy a sportban is azt támogatjuk, hogy mindenkit az érdemei és tehetsége alapján ismerjünk el” – hangsúlyozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. 

 

A Magyar E-sport Válogatott mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája élőben közvetíti a portál Twitch és YouTube csatornáján, valamint Facebook oldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36