Műholdas műsorszórás: Murdoch-nehézségek

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 5. 11:59
A The Wall Street Journal pénteki számában közölt értesülés szerint holtpontra jutott a Rupert Murdoch médiamogul által ellenőrzött News Corp. azon törekvése, hogy a Hughes Electronics távközlési és elektronikai csoport megszerzése révén hatalmas műholdas műsorszóró rendszert alakítson ki.
A lap a News Corp. és a Hughes Electronics között folyt tárgyalásokat belülről ismerő személyek közlésére hivatkozva azt írta, hogy a megbeszélések elakadtak, és a Hughes csak akkor hajlandó azokat újra folytatni, ha Murdoch "jobban belemártja a mézbe a madzagot". A The Wall Street Journal elképzelhetőnek tartja, hogy a General Motors, amely a Hughes részvényeinek 30 százalékát birtokolva jelentős befolyással rendelkezik a vállalatban, új befektető után fog nézni.

A Hughes szóvivője nem kommentálta a New York-i lap értesüléseit, a News Corp. szóvivője viszont - elismerve, hogy "lassú a haladás" - a végeredményt illetően mégis óvatosan reménykedő nyilatkozatot tett.

A jelek szerint zsákutcába jutott tárgyalások azt célozták, hogy a News Corp. által birtokolt Sky Global Networks olvadjon össze a Hughesszal, és így egy 70 milliárd dolláros piaci értékű, a tőzsdén megjelenő új vállalat jöjjön létre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55