Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

forrás: Prím Online, 2023. október 2. 12:41

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

A Vatera vásárlókat és eladókat egyaránt óvó, négyszintű biztonsági rendszer által biztosított védelemnek köszönhetően az elmúlt években fokozatosan visszaszorult a piactéren megvásárolt termékek személyes átadása és átvétele, egyre többen inkább a cég saját Vaterafutár szolgáltatásán keresztül juttatják célba az eladott tárgyakat. A Vaterafutárt éppen azért alapította meg a Vatera több mint tíz éve, hogy a fogyasztók közötti (C2C) kereskedelmet a normál online vásárlás komfortszintjére emelje. A szolgáltatás egyébként nem csak a Vatera felhasználói számára érhető el, bárki más is elküldhet rajta keresztül kedvező áron csomagot.

 

2023-ra már minden második (49,3%) Vaterafutáron keresztül gazdát cserélő tárgy csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához – a fennmaradó rendelést hagyományos csomagponton vagy házhoz szállítással veszik át. Az automatás átvételi mód népszerűsége jelentős részben annak köszönhető, hogy a Vaterafutár szolgáltatásba integrálták az összes jelentős hazai csomagautomata-hálózatot (easybox, Foxpost, GLS, MPL, Packeta), ami csaknem 4200 átvételi pontot jelent országszerte. Így nem meglepő, hogy a piactéren végbement tranzakciók mellett havi átlagban közel húszezer nem vaterás csomag elküldését is a Vaterafutáron keresztül bonyolítják le.

 

 

Automatán keresztül költöznek a könyvek, a ruhák, de a relikviák is

 

Több mint hét hónap alatt közel 21 ezer darab Vaterán eladott könyv jutott el csomagautomatán keresztül az új tulajdonosához (4500 forint körüli átlagáron), ezenfelül a gyűjtői termékek esetében is kiemelkedő ez az átvételi mód. Utóbbi kategóriában makettek, modellek, katonai relikviák, kitüntetések, érmék és más régi tárgyak találhatók, de rengetegen juttattak el zenei CD-t és filmes DVD-t is új tulajdonosának; ezek mellett a vinyllemezek továbbítására is megbízható alternatívának számítanak az automaták.

 

Nem meglepő módon, a gazdát cserélő ruhadarabokat is előszeretettel továbbítják csomagautomatába. A szállítási statisztikák alapján a legnagyobb arányban női (57%) és gyerekruhákat (22%) küldenek az automatákba; az így kiszállított férfiruhák aránya pedig alig volt több az összes ötödénél (21%).

 

A top 10 “csomagautomatás” Vatera-termék közt megtalálhatók még a matchboxok és más játékautók, illetve a LEGO-készletek is – előbbiek 3600 forint, utóbbiak 8000 forint körüli átlagáron. Végül a különböző maketteket és modelleket (vasút, autó stb.)  is sokan postázzák csomagautomatába (egy tipikus vaterázó nagyjából 7000 forintért vásárolja ezeket), de a katonai, vagyis világháborús, hidegháborús relikviák szintén a top 20-ban vannak, közel 16 ezer forintos átlagárral.

 

Ezért nem muszáj már személyesen találkoznia az eladónak és vevőnek

 

A Vatera tapasztalatai szerint a piactéren kialakult vitás helyzetek többségét az eladóval/vásárlóval való egyeztetést követően sikerül rendezni, hiszen az eladóknak is érdeke, hogy ne legyenek elégedetlenek a vásárlók, akik negatív értékelést adhatnának. Ha egy eladó és egy vevő mégsem tudna megegyezni, a társaság olyan lehetőséget kínál, amelyhez hasonló a közösségi platformokon nem érhető el: bruttó 50 ezer forintos összeghatárig megtéríti a platformján vásárolt termékkel kapcsolatos minőségi kifogás által közvetlenül okozott kárt, ha a panaszt a vásárlástól számított 90 naptári napon belül jelzik az ügyfélszolgálaton.

 

Ha egy vaterás vevő egyáltalán nem jutna hozzá az általa már kifizetett termékhez, akkor a programban meghatározott feltételek teljesülése esetén termékenként bruttó 100 ezer forintig térítik meg a kárát. A BVP program az eladókat is védi az utánvétellel kért, ám végül át nem vett küldemények plusz költségeitől.

Kulcsszavak: Vaterafutár

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36