44 millió dolláros Nortel szerződés Kínával

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. március 6. 21:21
A Nortel Networks bejelentette, hogy három kínai telefontársasággal 44 millió dollár értékben szerződést kötött optikai rendszerű felszerelések szállítására.
Mindhárom helyi vállalatot a China Telecom üzemelteti. A legnagyobb, 12 hónapra szóló megállapodást a Hebei Telecommal írták alá 34 millió dollárról, a Nortel feladata a Hebei tartomány városait összekötő hálózat kiépítéséhez szükséges felszerelések szállítása. A rendszer adatátviteli sebessége 10 gigabit/másodperc lesz, ezzel a Hebei Telecom mostani kapacitását megötvenszerezik.

A Nortel azon a vállalatok közé tartozik, amelyek a most kialakuló kínai telekommunikációs hálózatban látnak ígéretes üzleti lehetőséget. A térségben a várható nagymértékű és gyors fejlődés miatt érdekeltségeket hozott létre a Cisco Systems és az Ericsson is. A Nortel optikai kábelhálózata DWDM (Dense Wave Division Multiplexing) technológián alapul, mely lehetővé teszi az információk különböző színek és frekvenciák formájában való elküldését, ezzel a megoldással több adatot lehet a hálózatba sűríteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14