Kormányzati vitafórum az informatikai stratégiáról

Kerekes Pál, 2001. március 6. 23:26
Április végéig kell elkészülnie az informatikai kormánybiztosság irányításával a nemzeti információs társadalom stratégiájának. A témáért felelős hivatalt magas szintű jogszabály kötelezi a dokumentum mielőbbi megalkotására.
A több hete bannereken hirdetett időpontnak megfelelően, mától a készülő program első anyagai megtalálhatóak az erre a célra létrehozott site-on. A www.infotarsadalom.euroweb.hu címen elérhető oldalon - a nemzetközi kitekintés mellett - a stratégia eddig elkészült főbb elemei olvashatók.

A hasonlóan nagyívű próbálkozások után - Magyar Válasz, a Tézisek, Informatikai Charta - az új stratégia már célkitűzéseiben is azt vállalja, hogy a végleges szöveg kialakításában számít a teljes magyar internetes társadalom aktív közreműködésére. A kormánybiztosság munkatársai hangsúlyozták, hogy a végleges anyag kialakításában komoly szerepet szánnak a netpolgárok ötleteinek, javaslatainak.

Az elképzelések szerint a stratégia felöleli majd az élet valamennyi területét az egészségügytől az elektronikus kereskedelemig. Az online kormányzás, a kultúra és a képzés kérdései ugyanakkora figyelmet kapnak, mint az info- ellátottság szempontjából hátrányos helyzetűnek ítélt csoportok esélyeinek javítása.

A stratégia – az alkotók szándékai szerint - nem csak a kormányzati teendőkkel foglalkozik, sorra veszi majd a civil szféra és a gazdasági élet szereplőinek lehetséges feladatait is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55