Nagy dobásra készül az amerikai posta

forrás: Prím Online, 2024. január 29. 19:09

Az Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS) az amerikai kontinens legnagyobb elektromos flottaberuházását és infrastruktúra-bővítését indította el, melynek keretében 2028-ig több mint 66 ezer kézbesítő e-jármű használatba állítását tervezik. 

 

A hetente akár 167 millió címre szállító postaszolgálat járműveinek elektrifikálása az USPS elosztó-, szállító- és kézbesítő hálózatának modernizálását célzó, összesen 40 milliárd dollár költségvetésű, 10 éves terv része. Ennek köszönhetően a cég növelni tervezi hatékonyságát, miközben csökkentheti költségeit, karbonlábnyomát és hulladék-kibocsátását is.

 

 

A gigaberuházás keretében a Siemens, a Rexel/ChargePoint és a Blink vállalatok fogják gyártani a USPS országszerte telepíteni tervezett, első 14 ezer e-töltőállomását. Ennek első lépéseként most a dél-atlantai válogató- és kézbesítő központban adták át a Siemens által szállított e-töltőállomásokat, ezt követően pedig idén több száz elosztóközpontot szerelnek fel e-töltőkkel. Az új, csomagszállító e-kamionok így először az Atlantának is otthont adó Georgia államban kezdik majd járni az utakat. 

 

 

Mindeközben a USPS folyamatosan vizsgálja azt is, hogy a jövőben miként lehetne akár 100 százalékig elektromosra cserélni járműparkját. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36