Új Handspring és Palm készülékek

Tóth Kristóf, 2001. március 11. 09:34
Nemrég számoltunk be arról, hogy a Compaq Computer hamarosan bemutatja eddigi legnagyobb teljesítményű kéziszámítógépét, a 64 MB-os iPaq-ot, erre most már meg is érkezett a konkurencia válasza, ugyanis a Handspring és a Palm cégek még március folyamán piacra kívánják dobni saját high-end kéziszámítógépeiket.
Különböző források szerint a Handspring cég jövő héten hétfőn fogja bemutatni a Visor Edge nevet viselő ultravékony, fémtokba öltöztetett kéziszámítógépet. Az új Handspring modell a Visor Platinuméval megegyező méretű memóriával és az abban találhatóval megegyező processzorral fog rendelkezni, azonban az újdonságot egy a korábbi megoldásoknál kisebb méretű bővítő slottal látták el, amely ennek ellenére kompatibilis a korábbi Visor kiegészítő modulokkal is.

Más források szerint a Handspring bejelentését követő héten a legnagyobb, kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cég, a Palm is bemutatja külső méreteit tekintve leginkább a Palm V-höz hasonlítható modellt, mely egy körülbelül postai bélyeg méretű bővítő slottal fog rendelkezni. Ahogy azt már korábban tudni lehetett, a Palm m500-as sorozatba tartozó lítium-polimer akkumulátorral ellátott kéziszámítógépek között a színes és monokróm kijelzővel ellátott készülékek egyaránt megtalálhatóak lesznek, így a szűkebb pénztárcájú felhasználók is megtalálhatják majd a számukra legmegfelelőbb Palm modellt.

"A Palm és a Handspring cégek megpróbálták egy kicsit másolni egymás megoldásait, a Handspring ugyanis átvette a korábban már a Palmnál alkalmazott gyártási méreteket, míg a Palmnak szimpatikus lett a Handspring által korábban kifejlesztett mini bővítő slot." - nyilatkozta Kevin Burden, az IDC piackutató cég egyik elemzője a két cég új modelljeivel kapcsolatban.

Burden szerint egyébként nagyon könnyen elképzelhető, hogy a most bemutatandó új Handspring és Palm modellek váltásra ösztönzik majd a korábbi típusú kéziszámítógépekkel rendelkező felhasználókat. Az új modellek árát tekintve biztosat ugyan még nem lehet tudni, de egyes források már az új kéziszámítógépek árait is tudni vélik. Ezek szerint a monokróm Palm m500-as modell 399 dollárba, míg a Handspring Visor Edge várhatóan ugyancsak hasonló árszinten fog mozogni. A színes kijelzővel ellátott Palm m505-ös modell pedig várhatóan 449 dollárba fog majd kerülni.

Kulcsszavak: pda palmtop Palm Handspring

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50