M-commerce platformok versenye

Kollár Csaba, 2001. március 19. 23:08
Svéd riválisát követve a Nokia bejelentette, hogy ez év második negyedévének a végéig elkészíti és elindítja saját m-commerce platformját.
Az Ericsson ilyen jellegű platformja a Mobile Commerce Platform nevet viseli, míg a Nokiáé az Activ Signet Solution-t. Mindkét cég a Brokat céggel közösen nyújtja majd a különféle pénzügyi tevékenységeket az m-commerce részeként, beleértve a telefonálók által elvárt biztonsági fizetési megoldásokat is. Az Ericsson kihangsúlyozza, hogy segíteni szeretne a szolgáltatásnyújtóknak abban, hogy az eddiginél biztonságosabb és titkosabb megoldásokat kínáljanak a mobilkereskedelmi szolgáltatásokban. A cég szerint a platform – melynek megjelenése 2001 második negyedévében várható –modulokat tartalmaz többek között az eléréshez, a fizetéshez és a biztonsághoz. A biztonsági funkciók a Wireless Public Key Infrastructure (WPKI) védelemre épülnek, így magas biztonsági fokú mobil szolgáltatások (pénzügyi tranzakciók, fizetési szolgáltatások, részvénykereskedelem) is megvalósíthatók.

A Nokia megoldása szintén a WPKI-re épül. A WAP 1.2-es verzióval kompatibilis mobiltelefonokat a Wireless Identity Module (WIM) támogatja. A cég azt ígéri, hogy új platformjában központi szerepet kapnak a céges felhasználók, akik számára adva lesz többek között az intranetes szolgáltatások lehetősége is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50