m-commerce kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: m-commerce

Az Apple új fizetési megoldása kényelmesebbé teszi a pénzkezelést

Az Apple kedden bemutatta az új iPhone 6 készüléket, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően tartalmazza az NFC technológiát, ami képessé teszi a készüléket mobilfizetések megvalósítására. A K&H Bank szerint az új technológiával egy olyan eszköz kerül az emberek kezébe, ami még egyszerűbbé teszi a pénzügyek mobileszközön keresztül való kezelését. Ami pedig az újítás mögött is állandó, az a biztonságos bankrendszer.

2014. szeptember 10. 14:22

Az egész mobiltelefonos vásárlási folyamatot lefedi az OTP új mobilalkalmazása

Közel egy évi fejlesztés és tesztelés után a Szigeten debütált az OTP Mobil Simple applikációja. A Simple jelenleg ital automatáknál, éttermi és online ételrendelésnél, valamint mozijegyvásárlásnál használható, de év végéig további funkciók érkeznek.

2014. augusztus 17. 10:15

7000 vállalkozás tudja számláját kiegyenlíteni MasterCard Mobile QR kóddal

A MasterCard Mobile és a Számlázz.hu együttműködésének köszönhetően mára az online számlázó rendszert használó vállalkozások is külön fejlesztés nélkül nyomtathatnak QR kódot számláikra.

2013. május 21. 18:20

Okosodó kereskedelem: X. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

SmartCommerce: a jövő (e-)kereskedelme címmel rendezi meg a SzEK.org május 9-10-én Gárdonyban az e-kereskedelmi szakma immár tízéves seregszemléjét, a X. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát. A rendezvény középpontjában az okostelefonok és egyéb „okos” eszközök és megoldások nyomán okosodó kereskedelem nyújtotta lehetőségek, illetve az ezekhez kapcsolódó üzleti kihívások állnak.

2013. április 19. 14:26

Ősszel indul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

Ez év őszén elindul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amellyel a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások, így a parkolás, az autópálya-használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés válik mobilfizetéssel elérhetővé - jelentette be a rendszert megvalósító, 100 százalékos állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

2013. március 27. 08:38

Tavaly egymilliárdot költöttünk mobilon keresztül

Robbanásszerű növekedésnek indult a mobileszközökön keresztüli vásárlás Magyarországon. A Vaterát is üzemeltető Allegroup.hu oldalain tavaly csaknem elérte a 29 milliót az ilyen eszközökről érkező látogatószám, amely ötszörös növekedés 2011-hez képest, miközben az átmenő forgalom mobilon 200 millió forintról csaknem egymilliárd forintra emelkedett tavaly.

2013. február 6. 18:11

Rekordot döntött a PayPal mobilfizetések száma az idei Black Friday napján

Az idei Fekete Pénteken az amerikaiak több mint 1 milliárd dollárt költöttek online piactereken és webhsopokban, ezzel minden idők legnagyobb napi forgalmát generálták a PayPal rendszerén keresztül. A világ vezető online pénzügyi szolgáltatója a tavalyi Black Friday-hez viszonyítva 173%-os növekedést regisztált a mobiltelefonos fizetések terén.  

 

2012. november 30. 14:18

IDC: rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

A mobil távközlési hálózatokon lebonyolított lakossági és vállalati internetes vásárlások összértéke 2017-re globális szinten meghaladja majd az ezer milliárd dollárt - írja az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat elemzése.

2012. november 15. 09:33

IBM technológia segíti a mobilfizetés hazai terjedését

A havonta egymillió mobilfizetési tranzakciót bonyolító Cellum Csoport egy – a PureSystems szervercsaládba tartozó – IBM FlexSystem rendszerrel bővíti kapacitásait, hogy követni tudja az új piaci trendeket.

2012. november 12. 15:26

Új mobil fizetési rendszer a Starbucks kávéházakban

Amerikában a jövő hónaptól használható a Square mobil fizető rendszer mintegy 7000 Starbucks kávéházban.  A nyár elejétől pedig már borravalót is adhatunk a pincérnek az okostelefon segítségével.

2012. október 6. 17:03

Az m-commerce-nek a táblagépek adhatnak lendületet, az okostelefonokon kevesebben vásárolnak

Az Ipsos felmérése szerint a mobil kereskedelem messze nem terjedt el olyan mértékben, mint azt az okos-telefonok megjelenésekor remélték, ugyanakkor a táblagépek tulajdonosai egyre gyakrabban vásárolnak a neten keresztül. Mindezt azzal magyarázzák, hogy a vásárlás lényege mégsem szoritkozik csupán valamilyen hiányzó tárgy beszerzésére, hanem önmagában a műveletsor is egyfajta élmény, és ezt a multimédiás, nagyfelületű, HD-felbontású tabletek jobban támogatják, mint egy telefon-kijelző.

 

Kulcsszavak: m-commerce
2011. október 19. 15:23

Mobil fizetés - kényelem a biztonság előtt?

A mobil kommunikáció folyamatos fejlődésével együtt jár a mobil üzleti tranzakciók széles körű elterjedése is. A tranzakciók egyik legnépszerűbb formája az emelt díjas SMS-alapú fizetés, annak ellenére, hogy ez a módszer számos biztonsági problémát felvet.

2008. december 9. 13:40

Bankkártya helyett pénztárcatelefon

A legnagyobb mobilgyártók és bankkártyacégek még tesztelik az új technológiát, Japánban viszont már több mint 50 millió pénztárcatelefon működik. Az új eszköz használatához szükséges fejlesztések Magyarországon is elkezdődtek.

Kulcsszavak: bankkártya m-commerce
2008. november 26. 13:13

Mobilfizetés - kevesen élnek az elektronikus fizetés lehetőségével

Magyarországon a teljes népességnek mindössze 4 százaléka használta eddig az elektronikus fizetési lehetőséget, a fő baj azonban az, hogy a kutatások szerint nem nő az erre való általános hajlandóság.

2008. október 29. 08:22

Idén 9 millió amerikai fizetett vásárláskor mobiljával

A Nielsen Company legfrissebb adatai szerint az idei első negyedévben mintegy 9 millió amerikai fizetett mobiltelefonjával valamiért.

Kulcsszavak: m-commerce trend
2008. június 15. 20:03

A mobiltelefon lesz a negyedik értékesítési csatorna

A Cisco tanulmánya szerint a mobileszközök rohamléptekben zárkóznak fel az üzletekhez, webhelyekhez és termékkatalógusokhoz, és egyenrangú kiskereskedelmi értékesítési csatornává nőtték ki magukat. A közösségi hálózatok térnyerése és a mobiltechnológiák fejlődése révén a kiskereskedők számára lehetőség nyílik arra, hogy mobilstratégia kialakításával új bevételi forrásokhoz jussanak.

2008. június 14. 09:52

GPay: Fizetés a mobillal

A Google egy új szolgáltatás bevezetését tervezi a jövőben; egy sms-alapú fizetési rendszer kifejlesztésébe kezdett a vállalat.

2007. szeptember 8. 21:15

Vizitdíjfizetés mobilon bankkártyával

Az iziShop szolgáltatás különlegessége, hogy a felhasználók nem mobilszámlájuk, hanem bankkártyájuk terhére fizethetnek, elsőként vizitdíjat.

2007. április 5. 07:33

Nokia: első NFC-re alkalmas, kapcsolatmentes mobil fizető-jegyvásárló termék

A Nokia ma bemutatta a kapcsolatmentes fizetésre és jegyvásárlásra használható, új termékét. A világ első, fizetésre és jegyvásárlásra alkalmas NFC (Near Field Communication) terméke a Nokia 3220 telefonhoz készült, a már bemutatott NFC-burkolat továbbfejlesztett változata.

Kulcsszavak: m-commerce M-Commerce Nokia
2005. február 17. 16:45

A mobil fizetési technológiák bevezetése még várat magára

Rövid távon nem sok jót ígér a piac az M-Payment rendszerek számára, de 2006-tól már megmozdulnak a dolgok.

Kulcsszavak: m-commerce trend
2004. július 9. 09:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15