IBM: iSeries szakmai nap a Gundelban

Kovács Attila, 2001. március 20. 18:05
Mintegy 150 érdeklődő szakember, AS-400 felhasználó és IBM-partnercég képviselő előtt március 20-án a Gundelban tartotta meg az IBM Magyarországi Kft. idei első szakmai napját, amelynek a témája a b2b e-business és az azt támogató, mára valóban nagyon megbízhatóvá és sokoldalúvá vált iSeries szerverplatform marketing célú bemutatása volt.
Az eseményt követő sajtótájékoztatón Keith Rutledge, az IBM CEMA régió iSeries 400 (korábban AS-400) menedzsere néhány, az ezzel a rendszerrel kapcsolatos fontos bejelentést is tett: az IBM döntése értelmében az iSeries 400 értékesítése kizárólag az IBM üzleti partnerein keresztül történik. Megújították erre a rendszerre a marketing fókuszt, ami jelenti azt is, hogy a régióban és országunkban is más megvilágításba helyezik, erősítik ennek a rendszernek a marketingjét. Az iSeries 400 támogatja a Microsoft Windows 2000-et, Java alapú alkalmazásokat. Április végén bejelentik, hogy az iSeries 400 több Linux szervert fog párhuzamosan futtatni. Megszületett az iNotes Domino szerver a Microsoft Exchange kliensek iSeries 400-on való kiszolgálására. A rendszer rendelkezésre állása 99,94%-os – ezt a gyártó garantálja. A Linux az iServer 400-on nagyon megbízhatóan fog futni. A külső világot integrálni szándékozó AS-400 utód iránt igen nagy a vonzalom világszerte, tapasztalat szerint az ilyen rendszereket használók közel 90%-a az idők folyamán újra platformot vásárol.

Veres Zsolt, az IBM Magyarország ez alkalommal bemutatkozó új szerver üzletági vezetője külön kiemelte a rendezvény két momentumát, a sok és nagy számú igazán fiatal érdeklődőt, valamint két hazai IBM üzleti partner cég e téren bemutatott eredményeit.

A tájékoztatón ismertté vált, hogy Szabó Balázs eddigi szerver üzletági igazgató újabban az IBM Magyarország Operations Manager funkcióját tölti be, míg Pál Péter, aki eddig volt az Operations Manager funkcióban, mostantól Bécsben tevékenykedik, ahol az IBM CEMA régiója kormányzati szektorának értékesítési vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50