Windows Mediát támogató mobiltelefon

, 2001. március 21. 22:51
Az Ericsson és a Microsoft Corp. a hannoveri CeBIT-en bemutatták első prototípusukat, amellyel a Windows Media Audio és Video közvetítések az Ericsson mobiltelefonjain is hallgathatók-nézhetők.
Az Ericsson R520 GPRS mobiltelefonhoz csatlakoztatott prototípus képes a személyes zenegyűjtemények és élő internetes rádióadások lejátszására. Az eszköz megtekinthető az Ericsson kiállítási területén, a CeBIT 26-os pavilon 68 standján.

„A multimédiás és internetes közvetítési szolgáltatások olyan kulcsfontosságú alkalmazások, amik még jobban megerősítik az Ericsson mobilinternetes megoldáscsaládját,” nyilatkozta Anders Torstensson, az Ericsson alelnöke, a GSM és UMTS divízió ügyvezető igazgatója.

Az Ericsson több fontos iparági szabvány, többek között a Bluetooth első számú támogatója volt, és a 3GPP keretein belül is aktívan részt vesz a vezeték nélküli multimédiás szabványok kidolgozásában. A Windows Media technológiával kapcsolatos együttműködés hatalmas mennyiségű információt és szórakoztató internettartalmat tesz elérhetővé az Ericsson mobiltelefonok felhasználói számára, míg az operátoroknak lehetőséget biztosít a további GPRS-forgalom generálására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50