Samsung mobiltelefon Microsoft operációs rendszerrel

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 9. 07:44
A dél-koreai Samsung Electronics Co. az internetelérését megkönnyítő, elektronikus levelek küldésére és fogadására, valamint online játékok kezelésére alkalmas, Microsoft operációs rendszerrel működő mobiltelefon-készüléket mutatott be. A készülékek az év hátralévő részében jelennek meg a piacon.
A színes monitorral és digitális kamerával felszerelt készülék egy dél-koreai elektronikai kiállításon jelent meg. Piaci bevezetése a Microsoft számára áttöréssel lenne egyenértékű, mivel mind ez idáig egyetlen készülék sem jelent meg az általa kifejlesztett programokkal.

A Microsoft az elmúlt évben tette elérhetővé a mobiltelefonok és kéziszámítógépek lehetőségeinek megfelelően módosított Windows operációs rendszerét. Piaci vélemények szerint mind az európai, mind az amerikai főbb mobiltelefon-szolgáltatók kínálatában legkésőbb a jövő évben megjelennek majd a Microsoft operációs rendszerével futó mobiltelefonok.

A koreai tőzsde legnagyobb tőkeértékű papírja, a Samsung 4000 vonnal emelkedve, 300 ezer von árfolyamon zárt kedden Szöulban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50