A Siemens is visszautasítja a Microsoftot

Kollár Csaba, 2003. február 24. 19:27
A német Siemens ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vállalat hivatalosan is megerősíti azokat a korábbi felvetéseket, miszerint a Symbian operációs rendszerét használja majd a konkurens Microsoft platformja helyett.
A német sajtónak nyilatkozó Lothar Pauly rámutatott arra, hogy számos mobilkommunikációs eszközgyártó vállalat utasítja vissza a PC-k szoftverpiacán domináns szerepet betöltő Microsoft közeledését és ajánlatát saját mobil operációs rendszerével kapcsolatban.

A német szakírók azt is megemlítik, hogy a Microsoft által vágyott mobilszoftverpiaci pozíció tovább csökkent azzal, hogy a korábbi partnere, a Samsung 5%-os részesedést vásárolt a közelmúltban a Symbianban.

A Siemens nemrég mutatta be új multimédiás készülékét, az SX1-et, amelyikbe már Symbian operációs rendszert telepítettek. Az SX1 többek között színes kijelzővel, beépített kamerával, videolejátszóval, FM rádióval, és Java-kompatibilitással rendelkezik. A vállalat tervei szerint az SX1 elsősorban multimédiás szolgáltatásaival kívánja megnyerni az európai és az ázsiai fogyasztókat.

A Siemens néhány héten belül bemutatja az első i-mode készülékét is, mely az E-Plus 2002 márciusi i-mode indulása óta mintegy 250.000 előfizető érdeklődésére tarthat majd számot a mobilszolgáltató termékpalettájának legújabb tagjaként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14